TENİS

Roger Federer'den acı itiraf!

Sakatlık ve diğer nedenlerden ötürü bu yıl 5 turnuvaya katılamayan 35 yaşındaki Roger Federer, tenisi bırakma sinyali verdi

Roger Federer'den acı itiraf!

Dünya sıralamasında 2 numarada bulunan ancak bu yıl farklı sakatlıklar sebebiyle birçok turnuvada yer alamayan Roger Federer, tenisi bırakabileceğini ima etti..

İlk turu maç yapmadan geçtikten sonra 2. turda Zverev ile karşılaşan Roger Federer, genç ve dişli rakibine karşı üstün bir oyun sergilemiş ve maçı da set kaptırmadan kazanmayı başarmıştı. Ancak bu maçın ardından yaptığı açıklamalar, turnuvanın devamı adına efsane ismin olumsuz sinyaller vermeye başladığını kanıtlar nitelikteydi. Farklı sakatlıklardan hala tam olarak kurtulamadığını belirten Federer, antrenmanlarda bile çok zorlandığını ve yüzde 100 performansının yarısında bile olmadığı söylemişti.

YİNE ERKEN VEDA

Roger Federer, bu açıklamaların hemen ertesi gününde çıktığı 3. tur maçında, turnuva 13 numarası Dominic Thiem’e diş geçiremedi. Avusturyalı rakibine karşı ilk seti 7-6, ikinci seti 6-4 kaybeden Federer, böylece bir turnuvaya daha erken veda etmiş oldu. Federer’in bu maçın ardından yaptığı yeni açıklamalarsa, 2016 sezonunun, hatta kariyerinin devamı adına soru işaretlerinin artmasına sebep oldu.

"KAZANAMAYACAĞIMI BİLİYORDUM"

Roma'nın kraliçesi Serena Williams

"Antrenmanlarda her 15 dakikada bir durmak zorunda kalıyorum. Sürekliliğimi ve dayanıklılığımı kaybetmeye başlamış olabilirim, yine de Roma turnuvasını kazanamayacağımı zaten biliyordum ve burayı kendimi denemek, test etmek amaçlı kullandım. Bu testi geçebildiğimi düşünmüyorum” diyen Federer, “Artık tamamen Fransa Açık’a odaklanma zamanı. Orada neler yaparım bilmiyorum ancak antrenman tempomu ve dayanıklılığımı bir an önce artırmak durumundayım.Roma’da, bir sonraki maça nasıl çıkacağımı bilemediğim bir ortamdaydım. Hemen toparlanmak zorundayım.” diyerek soru işaretlerini artırmış oldu.

Federer bu yıl toplam 5 turnuvayı sakatlıkları sebebiyle kaçırırken, Roma’da gelen bu mağlubiyetle, Andy Murray, Fransa Açık’ta Federer’in yerine 2 numaralı seribaşı olmayı garantiledi. Federer’in bu sıkıntılı sürecin ardından Fransa Açık’ta yer alıp almayacağı da, tenis otoriteleri tarafından çok daha net ifadelerle sorgulanmaya başladı.Roger Federer 2016 yılında şu ana kadar sadece 4 turnuvada yer alırken, 1 final oynayıp şampiyonluk kazanamadı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER