SPOR GÜNDEMİ

Rüzgarın kızı rekor peşinde!

Sörf yarışlarında ülkemizi başarıyla temsil eden Lena Aylin Erdil, süratini tescil ettirmek istiyor.

Rüzgarın kızı rekor peşinde!
PWA Sörf Yarışları'nda Türkiye'yi podyuma taşıyan Red Bull Sporcusu Lena Aylin Erdil, adını dünyanın en hızlı kadın sörfçüsü olarak tescil ettirmek istiyor.

Sürat rekoru kırmak için Namibya'daki Luderitz Sürat Yarışları'na katılan Türkiye Şampiyonu Lena Aylin Erdil, bu deneme için yeni teknikler üstünde çalışıyor. Normalde kullandığından farklı (sürat rekoru denemelerine uygun hafiflikte) ekipmanlarla yarışan 'Rüzgarın Kızı' daha şimdiden 41.53 knot'lık derecesiyle ciddi bir mesafe kat etmiş durumda. Türkiye'de Rüzgarın Kızı olarak bilinen ve dünyanın en iyisi olmak için Namibya'ya giden sporcu Kasım ayı sonuna kadar 16 ülkeden gelen diğer sporcuları geride bırakmaya çalışacak.  

Dünyanın en hızlı sörfçülerinin yer aldığı Luderitz Sürat Yarışları'na katılan Lena Aylin Erdil, ilk kez katıldığı yarışlarda kısa sürede 43.8 knot'lık (81,11 KMH) hıza ulaştı. Bu derece, sürat denemeleri Kasım ayı boyunca rüzgar el verdiği sürece devam edecek. Türkiye'den gelen tek isim olan Erdil, 16 ülkeyi temsil eden sporcular arasında Türkiye'yi en tepeye taşımaya çalıştığını belirterek, Namibia'daki Luderitz Sürat Yarışları rüzgar sörfçüleri için önemli ve sıra dışı bir organizasyon. Her yıl yapılan bir sürat yarışı. Benim normalde yarıştığım klasmandan çok daha farklı. Bu yüzden birçok şey benim için yeni. Her şeyi burada, bu denemede keşfetmem gerekiyor. Bir yandan da kırmak istediğim rekorlar var. En son 7 Kasım'da 41.53'lük bir derece elde ettik. İlk kez kullandığım ekipmanlar ve ilk kez uyguladığım tekniklerle elde edilebilecek güzel bir derece. Yine de daha iyi bir derece yapabileceğime inanıyorum. Önümüzdeki günlerde çıkan rüzgarı daha iyi kullanıp daha başarılı olacağımı düşünüyorum. 2012 benim için güzel bir yıl oluyor. İtalya'daki Dünya Kupası Yarışı'nda ikinci oldum ve ilk kez Dünya Kupası'nda podyuma çıktım.  PWA'i 3. olarak tamamlamayı başardım. Böylece Türkiye ilk kez PWA'de podyum başarısı elde etmiş oldu. Ayrıca Türkiye'deki bütün yarışları kazanarak şampiyonluk unvanını geri aldım diye konuştu.LUDERITZ SÜRAT YARIŞLARILuderitz Sürat Yarışları dünyadaki en hızlı rüzgar sörfçüsünü bulmayı hedefliyor. 1977'den beri yapılan sürat denemelerinde Fransa'yı temsil eden sporcular 7 kez rekor kırarak isimlerini tarihe yazdırmıştı. Bugüne kadar 40 farklı ülkeden gelen sporcuların katıldığı yarışlar 2007'den beri Namibya'da özel olarak bu iş için tasarlanmış bir kanalda düzenleniyor. Yıl boyunca bu rekor denemeleri için hazırlanan sporcular 500 metre mesafede kendi kategorilerinde daha önceden kırılmış olan rekorları kırmaya çalışıyorlar. 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER