YAZARLAR

Sadece sonuç iyi

Sadece sonuç iyi

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Öncelikle Fenerbahçe’yi deplasmanda kazandığı için tebrik edelim. Devre arasında maç yorumlarında Fenerbahçe’nin çok üstün olduğu, rakibe pozisyon vermediği ve gol pozisyonlarına girmekle kalmayıp, topla oynama yüzdesi bakımından da arada çok fark olduğunu belirttiler.

Topla oynama yüzdesi konusunda fark olmasına rağmen topun gereksiz yerlerde tutulduğunu ve gereksiz geri paslarla çok hata yapıldığını söylemek zorundayım. Pas yüzdesi iyi olabilir ama bana göre maçı riske edecek hatalar yaptılar. Özellikle Yobo bu maçta gününde değildi. Volkan ise son haftalarda hiç gününde olmuyor. Eski formundan çok uzak bir görüntü çiziyor. Mert’e formayı kaptırabilir.

Tehlikeli pozisyonlara baktığımızda ise rakibin tek etkili atağı var. Aslında atak bile denemez. Volkan’ın hatasından kaynaklanan bir pozisyonda kalemizde golü görüyorduk. Şansında yanımızda olduğu dakikalarda yüreğimiz ağzımıza geldi. Eğer o pozisyonda golü kalemizde görmüş olsaydık tur şansını oldukça zora sokardık. Fenerbahçe ise oldukça pozisyon buldu. Tek sorun, son vuruşlardaki başarısızlıktı. Uzaktan atılan şutlarda ise Cristian ve Sow’un birer şutu haricinde etkili şut çeken olmadı. Cristian ve Mehmet Topal ise kaleyi çok yoklamasına rağmen isabet sağlayamadılar. Orta alanda biraz daha etkili olunması gerekirdi. Gökhan Gönül yine en etkili isimlerdendi.

Aykut Kocaman ile benim yıldızım barışmayacak. Ben onun sistemini kabul etmiyorum. Her ne kadar Fenerbahçe kazanmış olsa da onun sistemi takımı ileri götürmüyor. Kalede göreceğimiz bir gol bizim elenmemize sebep olabilirdi. Riskli bir sistem tercih ediyor. Topu dikine değil yan ve geriye doğru oynatarak topun takımda kalmasını istiyor. Hâlbuki bunu rakip sahada sahayı parselleyerek yapsa ve dikine oynasalar daha etkili olunabilir. Orta alanda biraz pres yapan takımlara karşı hemen en geriye, yani Volkan’a kadar geri pas atıldığına şahit oluyoruz. Eğer ki rakip önde basıyorsa stoperlerimiz Volkan’la paslaşmaktan hiç çekinmiyorlar. Bu sebepten dolayı hatalı goller yediğimizi kimse unutmamıştır.

Fenerbahçe’nin elindeki kadro dikine oynayabilecek güce sahip olmasına rağmen bunu tercih etmeyen bir hocası var. Özellikle takım 4-4-2 sisteminde çok pozisyon buluyor. Sow solda, Kuyt sağda olmuyor. O bölgelerde Mehmet Topuz, Krasiç, Caner ya da Stoch oynamalıdır. Özellikle Krasiç yüksek maliyetle transfer edilmesine rağmen onu kazanmayı hiç tercih etmediler. Stoch bu kadar zirve yapmışken Aykut Kocaman tarafından dip yaptırılmasını da doğru bulmuyorum. Geçen sene tüm maçlarda forma şansı bulan Mehmet Topuz, Kuyt uğruna kesildi. Caner’de Stoch olmamasına rağmen Sow solda oynadığı için oynayamıyor. Aykut Kocaman ne düşünüyorsa, ne uygulamaya çalışıyorsa bu sistem kritik dönemlerde işe yaramıyor. Ligde kritik maçlarda hep kaybettik. Rakiplerin puan kaybettiği haftalarda Fenerbahçe’de puan kaybetti. Gol yemeyelim, belki atarız! Bu sistem değildir. Gol attıktan sonra kendi sahana çekilmek sistem değildir. Anadolu takımlarının tercih ettiği bu oyun yapısı Fenerbahçe’nin kadrosuna yakışmıyor. Fenerbahçe’de bu sisteme uygun oyuncular yok. Güçlü olan kadro beklenen oyunu henüz sergileyebilmiş değil. Aykut Kocaman ile ben istenilen futbolun oynanabileceğini asla düşünmüyorum. Kendisini ve futbolculuğunu çok seviyor olsam da teknik direktörlük dönemini başarılı bulmuyorum. Onun başında olduğu takımlar hep sıkıcı futbol oynamıştır. Başarılı olmuş mu? Hayır. Şimdi 29 yıl sonra kupa kazandırdı, takımı şampiyon yaptı diyecekler ama Fenerbahçe’li olan ve futbolla ilgilenen herhangi biri bu takımın başında olsun bu takım zaten ilk üç için oynar. Kupa kazanmak büyük başarı değil. Bu kupayı 29 yıl kazanamamak başarısızlıktır.

Son olarak taraftarımızın tribünlerde provokasyonlara kapılmaması ve kulübe zarar getirebilecek davranış içerisinde olanları engellemesi gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse emniyet güçlerine şikâyet edin. Takıma zarar veren kişiler asla taraftar değildir. Hiçbir taraftar takımına zarar verecek işlere kalkışmaz. Bu tür davranışlara engel olmak yine taraftarımıza düşüyor. Takım Avrupa kupalarında başarı ile ilerliyor ama taraftarı yanında olamıyor. Birkaç tane işgüzar yüzünden takımlarını destekleme ve izleme zevkinden mahrum kalıyorlar. Umarım Uefa seyircisiz oynama cezasını kaldırır ve takım ile taraftar buluşur. İnşallah turu geçeriz ve kupaya bir adım daha yaklaşmış oluruz.

Yorumlar
TREND HABERLER