YAZARLAR

Sahaya Yıldırım düştü!

Sahaya Yıldırım düştü!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Sivasspor - Fenerbahçe maçını izleyen herkes hakem Yunus Yıldırım’ın saha içindeki kararlarında ne kadar kendisi ile çeliştiğini gördü. Fenerbahçe’li oyuncuları çileden çıkartabilecek her şeyi yaptı. Puan farkının 10 olması ligdeki şampiyonluk yarışının tadını kaçırdı ki birileri düğmeye basıp tekrar yarış edilebilir seviyeye getirdiler.

Yüzde yüz penaltı olan bir pozisyonda çizgi hakemi ve Yunus Yıldırım nasıl göremez anlamış değilim. Görmedi deme lüksümüz olamaz. Bu pozisyonda gördü ama çalmadı. Özellikle çizgi hakemleri bu tür pozisyonlarda müdahale etmelidir. Hakem Yunus Yıldırım’ın ekibine penaltı pozisyonlarında kararı bana bırakın diye talimat verdiği, onun için yardımcılarının müdahale etmediği söyleniyor.

Egemen’in sarı kart gördüğü pozisyonda faul yok. Pozisyonun akabinde hakemin koşarak sarı kartı ile gelmesi de Egemen’i çileden çıkartmak için yetmiştir. Oyuncuların kafası hala verilmeyen penaltıdaydı. Tartışmaya açık bir pozisyon olsaydı kimse itiraz etmezdi ama bu kadarı işin tadını kaçırmıştır. Egemen’in sarı kart sonrası hakeme fiziksel müdahalesi kırmızı karttır. Öncesinde hakemin tahrik etmesi ise maçın bir takımın elinden alınıp diğer takıma verilmesidir.

Caner’in topla ilerlediği anda Fenerbahçe leyhine düdük çalıp avantaj oynatmayan Yunus Yıldırım, Sivasspor pozisyonunda ise avantaj kuralını oynatırsa nerede adalet diye sorarlar. Bir takımın atağını kes, diğer takıma avantaj oynat ve gol olsun.

Hakem verdiği yanlış kararları bildiği için oyunun kendi kontrolünden çıkmasını engelleyemedi. Meireles’in kırmızı kartlık tekmesini sarı ile geçiştirdi. Neden? Yüzde yüz bir penaltıyı vermediğini kendisi de biliyor. Egemen’in pozisyonunda da hatalı karar verdiği devre arasında kendisine iletildi.

Bu maç resmen katledilmiştir. Fenerbahçelilere sizi şampiyon yapmayacağız mesajıdır. Gökhan Gönül’ün maç sonu açıklamaları Fenerbahçe taraftarının duygularına tercüman olmuştur. Muhtemelen o konuşmalar içinde ceza verecekler. Versinler, hiç sorun değil. Susmaktansa konuşmayı tercih ederim. Aynı şekilde Aziz Yıldırım’ın konuşmalarına da katılıyorum. Fenerbahçe ile kim uğraşıyorsa açıklanmalıdır. Bunun arkasında hangi güçler varsa ortaya çıkarılmalıdır. 3 Temmuz süreci ve sonrasında alınan tüm kararlar, buna mahkeme kararları da dahil olmak üzere gözden geçirilmelidir. Bunun bir şike operasyonu olmadığı ortaya çıkmıştır. İnsanların devlete olan inançlarının sarsılmamasını istiyorsanız bu işlere dur demeli ve gerçekleri ortaya çıkarmalısınız.

Fenerbahçe taraftarı ne olursa olsun sakin olmalı ve hiçbir olaya mahal vermemelidir. Yapacağı gösterilerde asla provokatörlerin oyunlarına gelmemelidir. Özellikle Fenerbahçe taraftarını devlet ile karşı karşıya getirmek isteyen, Fenerbahçe’li olan Başbakan’a karşı tavır almalarını isteyen bir kitle var. Bunların tamamının siyasi bir oyun olduğunu, bu oyunun içinde iç ve dış güçlerin, rakip takım yöneticilerinin ve rakip takımlara sempati duyan kişilerin, rakip takım yönetimlerinde yakınları olan kişilerin planladığı bir olaydır. Fenerbahçe taraftarı bu plana alet olmayacaktır.

Son olarak ise Mhk Başkanı Sayın Zekeriya Öz’ün hakem Yunus Yıldırım ile ilgili açıklama yapmasını bekliyorum. Bakalım bu sefer, hakemler en çok hatayı Fenerbahçe aleyhine yapıyor diyecek mi?

Yorumlar
TREND HABERLER