GALATASARAY

Salih Dursun'un o hareketini beğenmeyen biri var!

TFF eski Başkanı Kemal Ulusu, Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçının Türk futbolu için bir milat olduğunu söyledi.

Salih Dursun'un o hareketini beğenmeyen biri var!

Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Kemal Ulusu, Spor Toto Süper Lig'de dün oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçının Türk futbolu için bir milat olduğunu söyledi.

Ulusu, yaptığı açıklamada, maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in verdiği kararlardan sonra Türk futbolunun sorunlarının net bir şekilde ortaya çıktığını öne sürdü.

Herkesin artık daha farklı düşünmesi gerektiğini vurgulayan Ulusu, şöyle konuştu:
"Galatasaray-Trabzonspor maçı bir milattır. Artık herkes şapkasını önüne alarak düşünecek. Trabzonspor Kulübü Başkanı da dün çok güzel konuştu. Aradım ve tebrik ettim. Hakemin de art niyeti yok. Tamamen tecrübesizlik. 7 hakemimize FIFA kokartı veriyoruz. Elinde yeterli hakem yoksa bildirme bu kadar kişiyi, 3 hakem ver. Çocuğu kurban ettiler. Çok üzüldüm ona da."

Muharrem Usta: Bu akşam kara bir tarih yazıldı

"Salih Dursun'un yaptığı yanlış"

Ulusu, Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesini de eleştirdi.

Salih'in yaptığını doğru bulmadığını vurgulayan Ulusu, "Salih'in ceza alması lazım. Bu, onun işi değil. Kendisine hakim olması lazımdı. Hakeme gerekli şekilde itiraz edebilirsin ama Salih Dursun'un yaptığı ucuz kahramanlık oldu. Kesinlikle ceza almalı" dedi.

Hakem hatalarından dolayı tartışmaların daha da artabileceğine işaret eden tecrübeli futbol adamı, "Doğru dürüst bir sistem yok. 'Dereyi geçerken at değiştirilmez' deriz. Atın ayağı kırıldıysa değişir. Bence hemen MHK ve TFF başkanlarının istifa etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Ulusu, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta'nın açıklamalarını doğru bulduğunu da anlatarak, "Kendisini aradım ve tebrik ettim. Çok yapıcı ve güzel konuştu. 'Bu düzen değişecek' dedi. Düzenden kastı federasyonun yapısı. Federasyonun genel kurulunun yapısı değişmesi lazım. Bu sorunu federasyonun genel kurullarında 5 yıldır söylüyorum. Hakem sorunu TFF'nin güçsüz olduğunu gösterir" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
TREND HABERLER