YAZARLAR

Şampi değil ŞAMPİYON!!!

Şampi değil ŞAMPİYON!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe şampiyon olarak tek büyük takım olduğunu cümle âleme ilan etti. Büyüklük sadece büyük takım demekle olunmaz. Büyük takım denilen rakiplerinin hiç birisi Fenerbahçe’nin geçmiş olduğu süreçten geçmiş olsa bu kadar ayaklarının üstüne sağlam basamazdı. 3 Temmuz süreci, UEFA’nın men cezası, Yargıtay’ın cezayı onaması gibi kulübü derinden üzen ve etkileyen sebeplerle başa çıkmak her yiğidin harcı değildir.

Ligin devre arasına 10 puanlık farkla giren Fenerbahçe, hakem hatalarından dolayı puan farkının erimesine engel olamadı. Buna rağmen, son üç haftaya en yakın rakibine 12 puan fark atarak girmeyi başardı. Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olan Fenerbahçe aynı başarıyı daha önce iki kez daha yaşamıştı.

Aykut Kocaman’ın pas trafiğine dayalı oyun anlayışına dikine ve daha hızlı bir oyun anlayışı ekleyen Ersun Yanal, şampiyonluğun kazanılmasındaki en büyük pay sahibidir. Fenerbahçe genelde yana ve geriye oynar, topu ayağında tutar ama taraftarını çileden çıkarırdı. Ersun Yanal ise dikine oynayan ve asla pes etmeyen bir oyun anlayışı getirdi. Bazı maçlarda takım iyi futbol oynamamış olsa da genel olarak önceki yıllardan daha iyi bir oyun sergiledi.

Bu kadro ile lig çok kolay kazanıldı ama eğer Avrupa ihtimali varsa bu kadronun yeterli olmadığını söyleyebiliriz. Kadrodan gönderilecek olan oyuncuların yerlerine yerli ve kaliteli oyuncular tercih edilmelidir. Cristian, Yobo, Holmen yeni sezonda takımda olmamalıdır. Oldukça katkı sağlamış olmasına rağmen Kuyt bile yeni sezonda takımda düşünülmemelidir. Forvet hattında Webo gönderilmeli, Emenike ve Sow’un yanına yerli bir oyuncu transfer edilmelidir. Mevlüt Erdinç ilk tercihler arasında yer alıyor. Umarım bu transfer gerçekleşir.

İşin özüne gelecek olursak Fenerbahçe biraz gençleşmelidir. Takımın oyun sistemine bakıldığında bu yaş ortalaması ile bunu başarabiliyorlarsa, daha genç bir ortalama ile nasıl oynayacakları konusunda heyecanlanmamak elde değil. Orta sahada takımda 30 yaş üstünde çok oyuncu var. Elbette tecrübe önemli ama mücadele gücü açısından da biraz gençleşmekte fayda var. Süper ligin en büyük yaş ortalaması Fenerbahçe’dedir. Bunun takımın yorulmasında etkisinin fazla olduğunu düşünüyorum. Özellikle orta sahanın genç oyunculardan kurulu olması gerekmektedir. Bu yıl genç oyunculardan çok fazla yararlanmayan bir Fenerbahçe izledik. Genç oyuncuların birçoğu kiralık olarak gönderildiler. Salih ise fazla forma şansı bulamadı. Birçok genç oyuncunun kıymetini bilememiş Fenerbahçe, umarım Salih konusunda da kaybetmez. 

 

Yorumlar
TREND HABERLER