YAZARLAR

Şampiyon FENERBAHÇE

Şampiyon FENERBAHÇE

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

34 haftalık maratonun ardından lig bitti ve herkes rahat bir nefes aldı. Son haftalarda Fenerbahçe üzerinden senaryo yazanlar artık rahat bir nefes alsınlar, yazacakları çizecekleri kalmadı. Bundan sonra geçmişe dönsünler Emenike oynamadı, Eskişehir mücadele etmedi, şu yattı, bu battı diye çırpınıp dursunlar. Hiç yakışık olmayan bu karalama çalışmaları amacına ulaşamadı. Sonunda Fenerbahçe ŞAMPİYON oldu.

Bu şampiyonlukta Trabzonspor’un da hakkı var. Onlarda ligi aynı puanda bitirdiler. Onları da tebrik etmek gerekir. Şampiyonluktan bir an olsun vazgeçmediler, rakiplerini tek tek devirdiler ama ikili averajda geride olduğu için şampiyon olamadılar. Ligi 2.sırada bitirerek şampiyonlar ligine gitme hakkı elde ettiler. İnşallah gruplara kalarak ülkemizi temsil ederler.

Şampiyonlukta emeği geçen Yönetimin, teknik kadronun ve futbolcuların vermiş oldukları mücadele takdire şayan niteliğindedir. Yönetim sonuna kadar teknik ekibin yanında oldu ve inandı. Teknik ekip futbolculara güvendi. Futbolcularda kendilerinden beklentisi olanları mahcup etmedi. 17 maçta 16 galibiyet 1 beraberlik alarak taraftarlarına şampiyonluğu armağan ettiler. Teşekkürler Fenerbahçe…

Bu şampiyonluğun altında kimse bir şey aramasın. Aramaya kalkanlar ne kadar haksız yere uğraş verdiklerinin farkına varacaklardır. Bu şampiyonluk Fenerbahçe için temiz bir şampiyonluktur. Leke bırakmaya çalışanlar muradına eremedi ve eremeyeceklerdir. Fenerbahçe oynadığı her deplasmanda rakip taraftarlar tarafından “Şampiyon Trabzon” sloganları ile karşılandı. Bu ne demek oluyor yani bu şampiyonluk yarışında Fenerbahçe rakiplerinden hep ayrı tutuldu. Rakip taraftarlar bile kendi takımlarının Trabzon’a yenilmesini istedi. Sırf şampiyonluk yarışında yoklar diye Trabzon maçlarında kazanmak istemediler. Takımlarının mücadelesine ortak olmadılar. Fenerbahçeliler ne dedi? “biz bize yeteriz” dediler ve kimseden medet ummadılar. Sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırdılar.

Önümüzdeki sezon bu kadar strese girmemek için transferler yerinde yapılmalıdır. Bu takımdan Bilica, Cristian ve Guiza gönderilmelidir. Yerlerine ise genç, yetenekli ve kaliteli isimler alınmalıdır. Takıma katkı sağlamayacak olan isimlerin takımda tutulması zarardan başka bir şey getirmez. Özellikle iyi bir stoper alınmalı ve Yobo takımda kalmalı. Bu takıma iyi bir orta saha ve forvet takviyesi yapılarak kadro korunmalı. Önümüzdeki yıl Beşiktaş ve Galatasaray’da şampiyonluk yarışında olacaktır. Onların da olduğu yarış daha heyecanlı ve daha çekişmeli geçecektir. Yönetim şu dakikadan itibaren transfere başlamalıdır. Basketbolda yaptığı gibi şimdiden oyuncular belirlenmelidir.

Şampiyon Fenerbahçe’yi tebrik ediyor ve bir Fenerbahçe taraftarı olarak bize bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyorum.

http://twitter.com/#!/muhmed83  
 
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HER TÜRLÜ GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Yorumlar
TREND HABERLER