VOLEYBOL

Şampiyonlar Ligi 56. sahibini arıyor

Şampiyonlar Ligi'nde 56. sezonun şampiyonu, iki Türk takımının da bulunduğu Dörtlü Final'de ortaya çıkacak..

Şampiyonlar Ligi 56. sahibini arıyor

Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde 56. sezonun şampiyonu, Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak İtalya'da belirlenecek.

İtalya'nın Montichiari kentinde yarın başlayacak Dörtlü Final organizasyonunda, ev sahibi Pomi Casalmaggiore'nin yanı sıra, Tükiye'den VakıfBank ve Fenerbahçe Grundig ile Rusya'dan Dinamo Kazan, kupanın sahibi olabilmek için mücadele verecek.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından ilk kez 1960-1961 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla başlatılan ve daha sonra Şampiyonlar Ligi adını alan organizasyonu, geride kalan 55 sezonda 23 farklı takım kazanma başarısı gösterdi.

Şampiyonlar Ligi'nde en fazla şampiyonluğu, tamamı Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde olmak üzere 9 kez mutlu sona ulaşan Dinamo Moskova elde etti. Dinamo Moskova, sırasıyla 1961, 1963, 1965, 1970, 1971, 1972, 1974, 1975 ve 1977 yıllarında bu kulvarda şampiyonluk yaşadı.

Şampiyonlar Ligi'nde Türk derbisi

Bu kulvarda Dinamo Moskova'yı, kazandığı 8 şampiyonlukla Uralochka takip etti. SSCB döneminde Uralochka Sverdlovsk adıyla 6 şampiyonluk elde eden kulüp, Rusya döneminde ise Uralochka Ekaterinburg ismiyle 2 kez daha mutlu sona ulaştı.

Şampiyonluk yarışında iki Rus ekibinin ardından gelen takım ise İtalyan Volley Bergamo oldu. İtalyan ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde 7 kez zirvede yer aldı.

Son 5 sezonda kupa 4 kez Türk takımlarının

Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımları, son 5 sezonun 4'ünde şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

Organizasyonun 2011 yılında İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final'ini VakıfBank Güneş Sigorta Türk Telekom kazanırken, 2012 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen Dörtlü Final'in şampiyonu ise Fenerbahçe Universal oldu. Ardından 2013 yılında tekrar İstanbul'da yapılan Dörtlü Final'de ise VakıfBank şampiyonluğu yine kazanarak kupayı Türkiye'de bıraktı.

Şampiyonlar Ligi'nin 2013-2014 sezonu Dörtlü Final'ine Bakü ev sahipliği yaparken, final maçında Rus ekibi Dinamo Kazan, VakıfBank'ı yenerek şampiyon oldu ve Türk ekiplerinin 3 sezonluk serisi de sona erdi.

VakıfBank üçüncü kupanın peşinde 


Geride kalan sezon Polonya'nın Szczecin kentinde düzenlenen Dörtlü Final'de ise şampiyonluk kupasını Eczacıbaşı VitrA kaldırarak, Türk ekiplerinin tamamı son 5 sezon içinde olmak üzere, toplamda 4. kez bu başarıyı elde etmesini sağladı.

Türk takımları 8 sezondur Dörtlü Final'de

Türk takımları, Avrupa voleybolunun en üst kulüp organizasyonu olan Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nin Dörtlü Final'inde 8 sezondur aralıksız olarak yer alıyor.

Türkiye, 8 sezonun 5'inde 2 takımla Dörtlü Final'e kalırken, 3 kez ise 1 takımla temsil edildi.

Bu sezon VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig'in yer aldığı organizasyonda, 2015 ile 2014 yıllarında VakıfBank ve Eczacıbaşı Vitra, 2013 yılında VakıfBank ve Galatasaray Daikin, 2012 yılında Fenerbahçe, 2011 yılında Fenerbahçe ve VakıfBank, 2010 yılında Fenerbahçe, 2009 yılında ise Eczacıbaşı Vitra Türkiye'yi temsil etti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER