DİĞER HABERLER

Sekronize yüzme olimpiyatların yıldızı oldu

İnsan görür görmez kelimenin tam anlamıyla hipnotize oluyor ve gözlerini alamıyor.

Sekronize yüzme olimpiyatların yıldızı oldu - Sayfa 1

İnsan görür görmez kelimenin tam anlamıyla hipnotize oluyor ve gözlerini alamıyor. Zaten gösteri bittikten sonra da izlediklerinin etkisinden kurtulamıyor... Rio'da devam eden Olimpiyat Oyunları'nın en çok ilgi gören dallarından biri olan senkronize yüzme ya da halk arasındaki adıyla su balesinden söz ediyoruz. 1984 yılından bu yana Olimpiyat programında yer alan bu disiplin, yüzme, dans ve jimnastiği bir araya getiriyor. Sporcuların makyajları, kostümleri, koreografileri, müzik seçimleri hepsi kelimenin tam anlamıyla bir görsel şölen sunuyor seyirciye. Bu yapması zor ama izlemesi son derece keyifli olan spor, Rio Olimpiyat Oyunları'na da damgasını vurdu birbirinden iddialı takımların sunduğu gösteriler sayesinde.

Sekronize yüzme olimpiyatların yıldızı oldu - Sayfa 2

Senkronize yüzmenin geçmişi aslında 1800'lere kadar uzanıyor. Ama ilk dönemlerde bir spor dalı olarak değil bir tür sirk ya da panayır gösterisi olarak sunuldu.

Sekronize yüzme olimpiyatların yıldızı oldu - Sayfa 3

1952 yılında Uluslararası Yüzme Federasyonu tarafından tanındı. 1973 yılında ilk kez Senkronize Yüzme Dans Şampiyonası yapıldı.

Sekronize yüzme olimpiyatların yıldızı oldu - Sayfa 4

İşte, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın en çok ilgi gören spor dallarından biri olan senkronize yüzmeden objektiflere yansıyanlar.