FUTBOL

Selçuk İnan: Fenerbahçe Stadı'nda kaldırdığımız kupa...

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray Futbol Akademisi'nde forma giyen ufak meslektaşları ile bir araya geldi.

Selçuk İnan: Fenerbahçe Stadı'nda kaldırdığımız kupa... - Sayfa 1

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray Futbol Akademisi'nde forma giyen ufak meslektaşları ile bir araya geldi. Kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Selçuk İnan, genç meslektaşlarının yaşında futbola başladığını söyledi ve "Nasıl buralara geldiğimi, hangi yollardan geçtiğimi anlatacağım" diyerek sözlerine başladı. Kaptan'ın genç meslektaşlarının sorularına verdiği cevaplar şu şekilde:

Selçuk İnan: Fenerbahçe Stadı'nda kaldırdığımız kupa... - Sayfa 2

ÇALIŞA ÇALIŞA BUGÜNLERE GELDİM "Futbola doğduğum yer olan İskenderun'da 8 yaşında başladım. 10 yaşında ilk lisansımı aldım. 14 yaşında da Çanakkale'ye transfer oldum. Orada tesislerde kalıyordum. Çalışa çalışa bugünlere geldim." ŞARTLAR DEĞİL NE İSTEDİĞİNİZ ÖNEMLİ "Siz bize göre daha şanslısınız. Bunu iyi değerlendirmelisiniz. Çanakkale'ye 1999-2000 sezonunda gitmiştim. Çanakkale o dönem en iyi altyapılardan birine sahipti. Buna rağmen çok zordu. Bir odada altı kişi kaldığımız da oldu. Saha şartları şimdiki gibi değildi. Nerede ya da hangi şartlarda olduğunuz değil sizin ne istediğiniz önemli. Ben hep böyle davrandım. Çok zorluklarla karşılaştım fakat üstesinden geldim."

Selçuk İnan: Fenerbahçe Stadı'nda kaldırdığımız kupa... - Sayfa 3

BÜYÜK HAYALLER KURUP PEŞİNDEN GİTTİM "Futbola başladığımdan beri hep orta saha oynadım. Belki de bu avantaj oldu. Hiç mevki değiştirmedim. Hep kendimi burada geliştirdim. Hedefinizi gerçekleştirmek için hayaller kurmanız gerekiyor. Benim hayalim Türkiye'nin en iyi oyunculardan biri olup büyük takımlarda, özellikle de Galatasaray'da oynamaktı. Büyük hayaller kurup peşinden gittim. Giderken de ne gerekiyorsa yaptım." ALTYAPIDA OYNAMAK PROFESYONEL OYNAMAKTAN DAHA ZOR "İlk profesyonel maçıma Konyaspor'un sahasında çıktım. 17 yaşındaydım... Çok heyecanlıydım. 'Artık futbolcu oldum, büyük bir futbolcu da olacağım' diye ilk adımımı atmıştım. Sizin bulunduğunuz durum daha zor. Altyapıda olmak burada maça çıkmak daha zor. Dişinizi sıkıp kendinizi iyi geliştirmelisiniz. Profesyonel olup ilk maçınıza çıktığınızda çok rahat edeceksiniz. Heyecanlıydım ama çok rahat geçmişti."

Selçuk İnan: Fenerbahçe Stadı'nda kaldırdığımız kupa... - Sayfa 4

ORTA SAHA AYNI ZAMANDA OYUN KURUCUDUR "Bir orta saha oyuncusu aynı zamanda oyun kurucudur. Aynı zamanda oyunu yönlendirendir. Bu yüzden eğer bir orta sahaysanız top kontrolünüzün ve hakimiyetinizin iyi olması gerekiyor. Top gelmeden düşünmeniz gerekiyor çünkü sahanın merkezinde oluyorsunuz. Boş alan bulmakta zorlanabiliyorsunuz. Çabuk" düşünmelisiniz. Çevre kontrolünü geliştirmeli ve koşu kapasitesini arttırmalısınız."