SPOR MEDYASI

Semahat Özdoğan kimdir? Beşiktaş-Bayern Münih maçını anlatacak

Beşiktaş ile Bayern Münih arasında İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçını anlatacak kadın spikerimiz Semahat Özdoğan kimdir?

Semahat Özdoğan kimdir? Beşiktaş-Bayern Münih maçını anlatacak

Dünyanın üç kadın maç spikerinden olan Semahat Özdoğan Adana'da doğdu. İlköğretim aşamalarını Adana'da tamamlayan başarılı spiker, yüksek öğrenimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Bölümü'nde bitirdi.

Sonrasında ise küçük yaşlardan beri hayali olan spikerlik mesleğine yöneldi. Kısa zamanda bu alandaki başarısını ispat eden Özdoğan Kanal D, Eko TV, Hür Fm, Radyo D, Radyo Foreks ve BBC'de çeşitli spor programları hazırlayıp sundu. Aynı dönemde Fanatik gazetesinde de spor yazarlığı yaptı.

Semahat Özdoğan

1998 yılında TRT'nin açtığı sınavı yaklaşık 25-30 bin kişinin arasından kazanan nadir isimlerden biri olarak TRT'de çalışmaya başladı. Dünyada maç anlatan 3 kadın spikerden biri olan Semahat Özdoğan, Türkiye'de ise bu alanda tek. TRT'de radyodan maçlar anlatan tecrübeli spikerimiz, 2009 yılında ise TSYD'nin organize ettiği dörtlü futbol turnuvasında karşılaşan Ankaraspor-Eskişehirspor maçını televizyondan anlatarak tarihe geçmişti.

Trt’de maç anlatımlarının yanı sıra spor haberleri de sunan Semahat Özdoğan, kariyerini halen TRT'de sürdürmektedir.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER