ROPÖRTAJ

Semih Yuvakuran ilginç açıklamalar yaptı

Semih Yuvakuran, Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi ilginç açıklamalar yaptı.

Semih Yuvakuran ilginç açıklamalar yaptı
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi her iki takımın formasını yıllarca, başarıyla giyen Semih Yuvakuran ilginç açıklamalar yaptı. 
 
Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Semih Yuvakuran, "Galatasaray galibiyeti olmadan Fenerbahçe için şampiyonluk çok anlamlı olmaz, Galatasaray ise galip gelirse tüm sezonu kurtarır" dedi.

-Bursaspor maçında Fenerbahçe'yi nasıl gördünüz?
İlk yarı inanılmaz pozisyonlara giren, baskı yapan, top oynayan; yani futbol adına yapılması gereken ne varsa yapan bir Fenerbahçe vardı. İkinci yarı Bursaspor biraz toparlansa da karşısında çok kaliteli ve diri bir takım vardı. Fenerbahçe'nin forvet hattı mükemmeldi.

-Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin favorisi hangi takım?
Favoriler yüzde 70-80 hep kaybetmiştir. Ama Fenerbahçe'ye baktığımızda çok derli toplu bir takım. Kalite ve moral olarak her şeyiyle mükemmel. Galatasaray ise tam tersine, deplasmanlarda aldığı sonuçlar, oyun tat vermiyor, taraftar memnun değil. Oyuncular arasında sanırım bir sorun var. Geçen sezona baktığımızda, Selçuk'un performansı geçen seneye oranla çok farklı. Bunlara baktığımızda Fenerbahçe'nin çıtası çok yüksektir. Ama bu maçlar öyle maçlardır ki; siz istediğinizi kadar kötü olun, Fenerbahçe'yi yendiğiniz zaman o seneyi kurtarıyorsunuz. Fenerbahçe için de ayrı şey geçerli. Galatasaray yenerse bütün sular durulur, bambaşka bir Galatasaray ortaya çıkar.

-Puan farkının çok olması, Fenerbahçe'nin beraberliğe oynama düşüncesini doğurur mu?
Fenerbahçe'nin oyuncu yapısında bu maçı berabere bitirelim oyun anlayışı yok. Hep hücum isteyen, oyunu taşıyan bir takım. Defans yapıp, beraberliğe yatacaklarını tahmin etmiyorum. Ne hocası ne oyuncusu beraberliği istemez. Fenerbahçe baskılı oynar; ben yine gol ya da goller bulacaklarına inanıyorum.

-Mancini'nin "Belki Fenerbahçe'ye 4 gol atarız" sözünü nasıl yorumladınız?
Ben çok zor diyorum. Fenerbahçe'nin 4 gol yemesi çok zor. Fenerbahçe zaten çok az gol yiyor. Sağ ve sol bekler Gökhan ile Caner yerlerine boşaltmazsa Fenerbahçe hiç gol yemez. Onlar da hücum yapmak istedikleri için ileriye çıkıyorlar. Fenerbahçe bu sayede gol buluyor. Caner ligin en fazla asist yapan oyuncularından bir tanesi. Trabzonspor maçından sonra insanlar futboldan soğudu. Çok büyük zararlar görüyor kulüpler. Umarım bu derbi dostluk içerisinde oynanır.

-Mancini mi yoksa Yanal mı daha iyi taktisyen?
Oyuncu kapasitesine baktığımızda Fenerbahçe'nin daha ağır bastığını görüyorum. Mancini'nin dediklerini yapabilecek oyuncu kapasitesi Fenerbahçe'de var. O yüzden bir Ersun Yanal diyorum.

-Sizin kalbiniz hangi takımdan yana.
Ben hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin ekmeğini yedim. Ama artık ben Fenerbahçe kongre üyesiyim ve Fenerbahçe'nin yenmesini istiyorum. Ama bir oğlum Galatasaraylı; diğeri benim gibi Fenerbahçeli. Demokrasi var; ama eminim Galatasaraylı olan da doğru yolu bulur.

-Galatasaray neden çok puan kaybediyor?
Sanki bir yorgunluk, bitkinlik var. Arkadaşlık açısından da sorun var. Biri gol atıyor, sevinirken diğerinin elini itiyor. İçeride problem var. Sahanın içerisinde herkes birbirinin yardımcısı olacak. Galatasaray'da böyle bir şey yok. Ama Fenerbahçe'de tam bir kaynaşma var. Siz kulübede dahi uyum sağlayamıyorsanız takım olamazsınız. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER