YAZARLAR

Şen-er Bahçe..

Fenerbahçe'nin derbide kazandıkları sadece 3 puan ve liderlikten ibaret değildi.. Dün akşamda gördük ki Fenerbahçeli futbolcular hiç olmadığı kadar yüksek bir özgüven ile oynuyorlar..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Fenerbahçeliler'in endişe, Beşiktaşlılar'ın umut taşıdığı bir maçtı Akhisar deplasmanı. Akhisar ligimizin sert, sıkı takımlarından biri. Organize ve düzenli futbol oynuyorlar. Türkiye kupasında da Galatasaray'ı sallamış ama yıkamamışlardı. Üstelik Fenerbahçe deplasmandaydı ve zemin kötüydü. Bunların tümünü toplayınca Fenerbahçe'nin puan kaybetme ihtimali yanlış bir öngörü değildi. Lakin Fenerbahçe maçın ilk dakikasından itibaren rakibi hiç maça ortak etmedi. Kaybetmeyeceği başından belliydi.

Geçen hafta alınan derbi galibiyetinin 3 puan ve liderlik dışında çok önemli bir katkısı daha oldu. Fenerbahçeli futbolcuların özgüveni derbi galibiyetiyle tavan yapmış oldu. Akhisar maçında da bunu net şekilde gördük. Fenerbahçe belki gümbür gümbür futbol oynamadı ama topu da rakibine bırakmadı. Önceki maçlara oranla daha fazla uzun top ve şut denediler sadece. İlk yarı kaleyi bulan tek şutun gol olması sadece şansta değildi, Şener iyi iş çıkardı, hem golde hemde maçın genelinde. Aslında sürekli ilk 11'de olmayan 6 futbolcu Alper, Volkan, Şener, Hasan Ali, Kadlec ve hatta Diego ve Van Persie'nin birlikte oynaması bir riskti. Ama bu riskin maç içinde avantaja döndüğünü gördük. Bu saydığımız isimlerin hiçbiri kötü zemin dinlemeden yüksek eforla iyi iş çıkardılar.  

Fenerbahçe sezonun genelinde ileri uçta Fernandao-Nani-Markoviç üçlüsünü kullandı. Bugün gelinen noktada elbette bu üçlünün katkısı büyük ama son haftalarda tercih edilen Van Persie-Alper-Volkan üçlüsü hem bireysel oyunda hem takım oyununda daha faydalı oyuncular. Fenerbahçe'nin oyun sistemini değiştirmeden daha fazla skor alan bir takım olmasının nedenide bu. Ortasahanın göbeğindeki De souza-M.Topal ikilisi defansif açıdan yüksek standartlarda performansları  ile takımın iskeletindeki en önemli isimlerin başında geliyorlar. 

Fenerbahçe detaylara takılmadan 3 kulvarda dolu dizgin yoluna devam ediyor. Perreira kamuoyundaki itibarını günden güne arttırıyor. Van Persie ve Nani ile yaşadığı krizlerde bile rüzgarı kendi lehine çevirmeyi başardı.. Bu da Fenerbahçe'nin son dönemlerdeki en büyük avantajı..

Yorumlar
TREND HABERLER