YAZARLAR

Şen-ol Beşiktaş

Beşiktaş’a karşı oynarken iki konuda başarılı olmak zorundasınız. 1.si Baskı kurduğunuzda mutlaka gol pozisyonuna girmelisiniz

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Ligin bitmesine 8 hafta kala en azından şampiyonluk adına tablo iyice netleşti artık. Başakşehir ilk yarıdaki gibi bir rüzgarı arkasına alırda tekrar liderlik koltuğuna geçebilirmi acaba diye bir beklenti yok değildi bu haftaya kadar, ama gördükki Başakaşehir’in o taraklarda bezi yokmuş. Hatta Galatasaray birkaç  hafta üst üste kazanırsa 2.liği bile kaybedebilir gibi görünüyor. Henüz 8 hafta var bitime belki ama Beşiktaş’ta herkes ŞEN-OL’du  bile..

Beşiktaş’ın kadro kalitesi oyun planına söylenecek çok bir şey yok. Ümit hoca belliki Milli arada bu maç ile yatmış bu maç ile kalkmış. Tüm gayreti Beşiktaş’a yeni stadında ilk lig mağlubiyetini yaşatmaktı belkide. Bu mantıkla maça önce press ile başladı, aslında ilk 15 dakika başarılıda oldu. Beşiktaş oyun kuramadı ve topu 2.ve 3.bölgeye taşıyamadı. Beşiktaş’a karşı oynarken iki konuda başarılı olmak zorundasınız. 1.si Baskı kurduğunuzda mutlaka gol pozisyonuna girmelisiniz ki Gençlerbirliği giremedi ilk 15 dakika. 2.si Beşiktaş sizin üzerinizde baskı kurduğunda organize ve ciddi savunma yapmalısınız gol yememek için ki Gençlerbirliği ilk yarıda sadece son 5 dk ciddi baskı yedi ama buna rağmen gol de yedi. Yani benzer planlar kuran iki hocadan Şenol hoca başarılı oldu. Zaten futbol böyle bir oyun, oyunun iki tarafınıda düşünmek zorundasınız.

Beşiktaş’ta kim ne derse desin Ryan Babel’den kimse böyle bir katkı beklemiyordu, Olcay Şahan Trabzonspor’da şapkalardan tavşan çıkarıp kısa sürece camianın sevgilisi olunca, herkes bir acaba demeye başlamıştıki, Babel performansı ile parmak ısırttı adeta. Dün akşamda çok iyiydi sadece gol ve asisti ile değil, savunmaya yaptığı yardım ve organizasyondaki becerisi ile de takdir topladı.

Bir parantezde Talisca’ya açmak lazım. Talisca net olarak 4-4-2 oyuncusu, yani hocası onu aslında tahtaya forvet olarak yazmalı ve serbest bırakmalı, ama Talisca iyi niyetinden ve genç yaşından sahada basmadık yer bırakmadı ve Beşiktaş’ın oyun organizasyonunun içinde kaldı hep. Attığı mükemmel golün dışında, Cenk’e harika gollük bir pasta verdi. Sonuç olarak Talisca gittiği gün çok üzülecek Beşiktaşlılar..

Yorumlar
TREND HABERLER