DÜNYA KUPASI

Senegal Kolombiya maçı golü ve özeti

Dünya Kupası H Grubu son maçında Senegal ile Kolombiya karşı karşıya gelirken ikinci yarıda Yerry Mina'nın attığı golle Kolombiya 1-0 galip geldi ve lider olarak bir üst tura yükseldi, Senegal ise turnuvaya dramatik bir şekilde veda etti.

Senegal Kolombiya maçı golü ve özeti

Dünya Kupası H Grubu son maçında Senegal’i 1-0 yenen Kolombiya, grubunu lider tamamlayarak bir üst tura yükselen taraf oldu. Senegal ise aynı puan ve aynı averaja sahip olduğu Japonya karşısında daha fazla sarı kart gördüğü için turnuvaya veda etti.

İlk yarısı golsüz beraberlikle geçilen maçın 17. dakikasında Senegal Sadio Mane ile penaltı kazandı. Sırp hakem Milorad Mazic, ‘VAR’ kontrolünü yaptıktan sonra pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi.

Mücadelenin 74. dakikasında Juan Quintero’nun kullandığı kornere iyi yükselen savunma oyuncusu Yerry Mina yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Kolombiya’yı 1-0 öne geçiren isim oldu.

Kalan dakikalarda başka Senegal gol için baskısını arttırdı ama kaleci David Ospina’yı geçmeyi başaramayınca mücadele Kolombiya’nın 1-0’lık galibiyetiyle sona erdi.

Grubun diğer maçında hiçbir iddiası bulunmayan son sıradaki Polonya’nın Japonya’yı 1-0 yenmesiyle Kolombiya grubu lider tamamlayan ekip oldu.

Japonya ile aynı puana sahip olan Senegal, genel averajda eşitliğe sahip olduğu Japonya’dan daha fazla sarı kart gördüğü için grubu üçüncü sırada tamamlayarak turnuvaya dramatik şekilde veda etti.

H Grubu’nu lider tamamlayan Kolombiya’nın bir sonraki turdaki rakibi, G Grubu’nu ikinci bitiren ekip olacak.

Japonya Polonya maçı özeti ve sonucu

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER