YAZARLAR

Şenol Güneş Beşiktaş'a yakışmıyor

Şenol Güneş dikkat etmeli, elini uzatıp hakemi işaret ederek suçlarken diğer üç parmağının kendini gösterdiğini unutmamalı!

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]
İhtiraslara boyun eğmekten daha büyük bir yanılma olamaz. Kafi derece bilmemekten daha büyük bir felaket olmadığı gibi!
 
   Şenol Güneş, antrenörlük kariyeri boyunca başarısızlık mütehassısı biri olarak, Beşiktaş gibi büyük bir takım sayesinde,  iki defa şampiyonluk sevinci yaşadı.Beşiktaş'ın şampiyonluk başarısı Şenol Güneş'in teknik taktik ustalığından değil, Beşiktaş yönetiminin sağladığı majör kadro yapısından.
 Futbolun "Üç İstanbul" ndan biri olan Beşiktaş'ın iyi oyunculardan kurulu zengin kadrosunda Mustafa Reşit Akçay, Yılmaz Vural, Hikmet Karaman'da görev yapsa, Beşiktaş'ı onlar da şampiyon yapabilir. Fatih Terim'den sonra futbolumuzun en şanslı teknik direktörü Şenol Güneş' tir.
Şenol Güneş
      Yalnızca güç sahibi kişilerin duyguları,sezgileri, konuşma uslupları önemlidir. İşte bu efendi ahlakıdır. 
         Yani, Gordon Milne'dir, Stankoviç'tir, Biliç'tir. Milyonlarca kişinin gözü önünde hakeme, o.çocukları diyen, s....kerim diyen Şenol Güneş gibileri değildir. Güneş'in maç içerisinde faul pozisyonuna kızarak ağır hakaretleri hukukçular tarafından incelemeye alınmalıdır.
  Gözlerinden futbol asiliği fışkıran Güneş'in maç içinde de önemli hataları vardı. Beşiktaş'ın en iyi frikik kullanan oyuncusuTalisca'yı oyundan alması,Negrodo ve Lens'i kenarda bekletmesi, Güneş'in teknik direktörlük yetersizliğinin ispatıydı.
  Bilindiği üzere Şenol Güneş, Trabzonspor'da teknik direktörken, 1995-1996 ve 2010- 2011 sezonlarında şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırmıştı. 1995-1996 sezonunda ki hüsran, kendisi ve Trabzonspor için dramatik bir sonuçtu.Kompleksleri ve ihtiraslarına yenik düşmüştü. O sezon Avni Aker'de oynanan sezonun son maçında, Fenerbahçe karşısında alınan bir beraberlik bile şampiyonluk için yetecekti,ama olmadı. Fenerbahçe maçı2-1 kazanmıştı.
  İhtiraslar şiddetlenmemiş kusurdur.
 Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon olma ihtirası, Takımını kontrolsüz oynatması Şenol Güneş'in şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaybetmesine neden olmuştu. Onun Beşiktaş'ta futbol hayatını yöneten futbol bilgisi değil, 3 büyüklerden biri olan Beşiktaş'ta olmasıdır. Parladığı zaman kırılıveren bardağa benzeyen şansı ile..
  Şenol Güneş dikkat etmeli, elini uzatıp hakemi işaret ederek suçlarken diğer üç parmağının kendini gösterdiğini unutmamalı!
 Aslına bakarsak eğer;
  Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinde Beşiktaş'ın teknik direktörü olup, bordo mavi takım elbise giyerek Beşiktaş değerlerini hiçe sayan, takımına ayıp eden Şenol Güneş, maç kaybetme mütehassısıdır. Mağlubiyetin sorumlusu da hakem değil; 
Negrodo ile Lens'i ilk onbir'e almayan, frikik ustası Talisca'yı oyundan çıkaran ve  hakeme küfür ederek kırmızı kart gören, tribüne gönderilerek takımını kenarda yalnız bırakan kendisidir.
 Bana göre, maaşına zam yapılarak görevine son verilmelidir. Şenol Güneş, Beşiktaş'a yakışmıyor.
Yorumlar
TREND HABERLER