BEŞİKTAŞ

Şenol Güneş'ten eleştirilere yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten eleştirilere yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-1 berabere kaldıkları Medipol Başakşehir maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Şampiyonlar Ligi’nde alınan başarılı sonuçlara rağmen ligde üst üste 4. maçından da galibiyet çıkartamayan Beşiktaş’ta oyuncuların maç seçtiği eleştirilerine yanıt veren Güneş, “Bu algılara Türkiye’de alıştık” dedi.

İşte maçtan sonra yayıncı kuruluşa konuşan Güneş’in açıklamaları;

“Maça hırslı, arzulu başladık. Hamle yapma düşüncemiz olduğu zamanlarda akıcı oyuında pozisyon bulma şansımız olmadı. Kısır bir oyun oldu. Gereksiz faullerin olduğu bir maçtı. Rakibe az pozisyon verdik ama biz de fazla pozisyon üretemedik. İki takım da kazanmak adına hırslı olarak sahadaydı. Başakşehir savunma yönünü kullanıp beraberliğe taşımak istedi. Bireysel baskılarımız oldu zaman zaman. Son dakikada yediğimiz golde de sayımız fazla olduğunda donuk kaldık. Bizim için kayıp 2 puan, üzgünüz.”

“BU ALGILARA TÜRKİYE’DE ALIŞTIK”

“4 maçta 2 puan aldık, bizim için başarısızlık. Oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. ‘Beşiktaş’ın çocuğu’ diyorlardı şimdi Avrupa ve lig diye ayırıyorlar. Bu algılara Türkiye’de alıştık. Ben anlamıyorum o işlerden. Sahada oynanan bir futbol vardı. Herhangi bir oyuncu oynarken ben burada oynamayayım mı diyor yani? Oyuncuların hiçbir kabahati yok, ellerinden geleni yaptılar. Video hakem diyorlar, bir şeyler konuşuluyor ama ben anlamıyorum”

“AKLIMIZDA SADECE FUTBOL OYNAMAK VARDI”

Bugün şans bulan oyuncuların aklında sadece sahaya çıkıp futbol oynamak olduğunu söyleyen Güneş, “Bugün oyuncularımız sahaya çıkıp elinden gelen gayreti gösterdi. Kafamızda sadece top oynamak vardı ve bunun dışında başka bir şey yoktu” dedi.

Oyunun ilk bölümünde daha iyi olduklarını sözlerine ekleyen Şenol Güneş, “Özellikle ikinci yarıda belli bölümlerde hamlelerimizde yanlış yapınca oyunu kaybettik. Oğuzhan'ı oyuna aldık ama etkili olamadı. Rakibin top kullanma özelliği var ama kazandığımız toplarda aleyhimize fauller verildi. Bize yapılan faulde Mossoro kart görmedi ama Talisca gördü aynı pozisyonda. Olumsuzluğu tek sebebi bunlar değil ama oyun akışında oynamak isteyen bir takıma karşı top rakibe döndü. İlk yarıdaki oyun isteğimiz daha iyiydi” diye konuştu.

Caner Erkin'den Mete Kalkavan'a küfür

“TARAFTARLAR TAKIMI ATEŞLEDİ”

Beşiktaş taraftarının her maçta olduğu gibi bu maçta da elinden geldiğince takıma destek olduğunu söyleyen Şenol Güneş, “Özellikle skor 1-0 olduktan sonra daha fazla destek oldular. 1-1'den sonra yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik daha farklı olurdu. Buradaki taraftar baskısı takımın oyununu da olumlu etkiledi” dedi.

Zirveyle aralarındaki puan farkıyla ilgili sorulan bir soruyu da yanıtlayan Güneş, “Şu anda bizden daha iddialı takımlar var. Kayseri, Akhisar gibi takımlar daha üst sıradalar. Bu nedenle sıralamada kim öndeyse onu takip ederek geçmek istiyoruz. Ama biz sahaya çıkıp futbol oynamak istiyoruz. Oyuncularıma teşekkür ettim. Hatalarıyla sevaplarıyla futbol oynamak istedi oyuncularımız. Pozisyon fauldü değildi derken rakip bir anda pozisyona giriyor. Bugün kazanmak için sahaya çıktık ama beceremedik, Alanya maçına hazırlanacağız” dedi.

Yorumlar
TREND HABERLER