SÜPER LİG

Şenol Güneş'ten Quaresma'ya yeşil ışık!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lig TV'de takımla ilgili açıklamalar yaptı.

Şenol Güneş'ten Quaresma'ya yeşil ışık!
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Quaresma transferine yeşil ışık yakan Güneş, İsimleri Beşiktaş'la anılan dört futbolcuya onay verdi.  
 
Güneş, Robin van Persie ile yapılan görüşmelerden daha önce haberi olduğunu açıklarken, sezonun ilk yarısındaki bazı maçları ise Olimpiyat Stadı'nda oynamak istediklerini söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lig TV'de takımla ilgili açıklamalar yaptı. Kampın bir kaç aşamadan geçtiğini söyleyen Şenol Güneş, "İstanbul'da ilk buluşmayı yaptık. Muayenelerden sonra hafif idmanlara başladık. Burada kuvvet ve dayanıklıkların artmasına çalışıyoruz, takım olgusu içinde çalışmalar yapıyoruz. Burada yönetim, teknik heyet, medya hepimiz bir aileyiz. Hiç gizli saklımız yok. Şu an memnunum. Doğru yapılan işlere devam edeceğiz. Amacımız, takımı lige hazırlarken takım olgusunu üst seviyeye çıkarmak. Taraftarımız çok medeni şekilde antrenmanlara gelip takımı izliyorlar. Taraftarların gelişi, zamanımızı ve işimizi aksatmıyor. Takımsak hepimiz bir aileyiz. İşin merkezinde oyuncular var. Onları fiziksel, psikolojik olarak en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş'ın geçen sezonlarda çok sakatlıklar yaşadığının hatırlatılması üzerine, "Geçmiş dönemlerle bir kıyaslama yapmak doğru değil. Her şeyin koşullar içerisinde değerlendirilmesi lazım. Her oyuncuya söylüyorum, her antrenmana çıkması önemli. İdmandan eksik olarak çıkmasını doğru bulmuyorum. Yüzde 100 idmana çıkma durumu yoksa, dinlensin gelsin. Sakatlanma riskini halletmemiz lazım. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. İdmana çıkan da neyi iyi yapabiliyorsa onu yapsın. Takım oyuncuları güçlense daha iyi olur. Bazı oyuncuları çalıştırarak güçlü hale getirmeye çalışıyoruz. Biz bunun için buradayız. Oyunculara yardım etmeye çalışıyoruz. Oyuncuların da bunu bilmesi lazım. Geçen yıldan doğru yapılan bir çok işin devam etmesini de istiyorum" ifadelerini kullandı.

QUARESMA KONUSUNU...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, "Quaresma ile görüştüm, Beşiktaş'ta oynamak istediğni söyledi, biz kendisini isteriz ama son kararı Şenol Güneş verecek" açıklamalarının hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, "Quaresma ile ilgili kanaatlerimi söylemem doğrudur. Ama diğer konularla ilgili konuşmam. Oyuncu çok yetenekli verimli, Avrupa'da ve dünyada gündeme gelebilecek bir isim. Teknik anlamda olumsuz bir şey söyleyemem. Ama diğer konularla ilgili kararı yönetem verecek. Karar mercisi olan yönetimdir. Bütün kararları o verir. Biz fikrimizi söyleriz. Benim önceliğim defans ve forvetti. Quaresma konusunda net cevap veremem. Şu anda olan bir şey yok" dedi.   
 

VAN PERSIE GÖRÜŞMESİNİ DOĞRULADI
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Fenerbahçe'nin anlaştığı Robin van Persie görüştüğünü de doğrulayan Şenol Güneş şöyle devam etti, "Van Persie ile başkanın görüştüğünü ilk günden biliyorum. Gündemi değiştirmek istemiyorum; çünkü rakip takım almıştır. Van Persie sonra Fenerbahçe'ye gitti. Hayırlı olsun. Transfer bitmeden konuşmak o olayın peşinden gitmek demek. Beşiktaş büyük bir kulüp. Bir oyuncu gelip gidebilir. Quaresma da bunlardan bir tanesi. Genç yaşta geldi daha sonra gitti. Tekrar gelebilir mi, olabilir. Ama ekonomisi ve diğier ilişkileri itibariyle yönetimle konuşup karar vermek lazım. Benim sağ tarafa oyuncu ihtiyacım vardı, iki stoperim yeni geldi. Ama oraya bir tane oyuncu kesin şart. Defansın göbeğini oturtmak lazım. Bakacağız. Forvette de Demba Ba'nın gölgesinde kalan isimler var. Transfer devam eden bir olgudur. Alınan hiçbir oyuncunun garantisi yok. Bu takım mutlaka Avrupa'da, ligde yarışacak. Alınmasa da oyuncuların rekabet etmesi lazım. Oyuncular iyinin iyisi olacak. Futbolcunun alınması da bir garanti değil. Öyle olsaydı bir takımın kadrosunda 11 kişi olurdu, tam tersine iyi çıkış yapanlar olabilir. Amacımız bütün oyuncuları her alanda teknik taktik yukarı çıkarabilmektir. Bizim oyuncalrın hepsinin kendini aşmalı."

BEŞİKTAŞ'TAKİ OYUNCULARA UYARI
Kendisiyle daha önce oynayan Burak Yılmaz gibi oyuncuların performanslarının üst seviyelere ulaştığı hatırlatılan Şenol Güneş, "Beşiktaş'ta böyle isimler olacak mı?" sorusuna, "Bir başarı varsa o insan kendisi yapıyordur. Benim veya benim gibi teknik adamların görevi onlara rehberlik etmektir. Kamuoyunda şahsıma gösterilen iltifatlara teşekkür ediyorum ama gereğinden fazla misyon yüklemek doğru değil. Hem o arkadaşlara haksızlık ediliyor hem de bize çok yük, yükleniyor. Bizim işimiz arkadaşlarımızın önünü açmak. Burak, Volkan çok yetenekli oyuncular. Umuyorum Beşiktaş'ta da böyle olacaktır. Oyuncuların iyi niyetinden şüphem yok ama oyuncuları yukarı çıkarmak benim kadar onların da görevi. Bu takımı daha iyi taşıyabilir, yükseltebilirsen o zaman iyi futbolcusun. O zaman kendini yükseltip daha marka takımlara gidebilirsin. O yüzden çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye'nin en iyi oyuncusu denmesine rağmen eksikleri giderilmesi gereken isimler var yanıtını verdi.

"BEŞİKTAŞ'IN BAŞARILARINI BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ"
Futbol şubesi sorumluluğunun kaldırılmasını da yorumlayan Şenol Güneş, "Teknik adam teknik adamdır. Kulübün patronu değildir. Kulübün asıl sahibi taraftardır. Taraftarın mutlu olması için buradayız. Yönetim kurulu da taraftarın mutlulğu için çalışıyor. Taraftarı mutlu ederse dönüşü iyi olur. Burada teknik patronken sanki yönetimin görevini üstlenmişiz gibi algılanıyor. Mühim olan kulübün işleyişi için teknik yönetimsel kararlar almak. İlgim olur bilgim olur. Ahmet Bey'le Fikret Orman arasında sorun olduğu söylendi. Görev ve ünvanlar gelip geçse de Beşiktaş devam edecek. Sanki ben gelince futbol şubesi kalktı gibi oldu. Takımda çalışan kesimlerin görevlerine karışmamak gerek. Ben sağlıkçılar çalışıyorsa onun odasına gitmem, oyucnu çalışıyorsa onun odasına da gitmem. Yönetim de benim işime karışmaz. Bana yetki ve görev verdi. O beni sahiplenecek, ben de oyuncuyu yöneteceğim. Mete Bey'in gelmem için isteği ve katkısı olduğunu biliyorum. Çok büyütülen bir konudur ama inşallah yarınlarda birlikte olacağız ve Beşiktaş'ın başarılarını kutlayacağız" diye konuştu.

"Göndereceğiniz ve göndermeyi düşündüğünüz isimler var mı?" sorusuna ise Güneş, "Lige hazırlanmak için maçlar yapacağız. Eldeki oyuncuları görmeye çalışacağız. Bu bir süre alıp lige de yansıyabiliriz. Kadroyu kuracağız. Gönül isterki oyuncuların çok çalışması ve takımda yer bulmaları" yanıtını verdi.

ROTA OLİMPİYAT STADI
Yeni sezonda bazı iç sahasa maçlarını farklı sahalarda oynamak zorunda kalacaklarının hatırlatılması üzerine ise Şenol Güneş, "Beşiktaş camiasının kulübüne sahip çıkması gereken son aşamaları yaşıyoruz. Beşiktaş bir yapılanma içerisine girdi. Geçen sezonki teknik heyet ve yönetime, taraftara teşekkür etmek lazım. Orada sıkıntılar yaşandı, sık seyahatlar takımı yordu. Bu sezon da bazı maçlarımızı başka statlarda oynayacağız. Başakşehir stadı söyleniyordu, ama fikstür çekildikten sonra büyük maçların bir kısmını Trabzonspor, Fenerbahçe gibi maçları kendi sahamızda oynamak zorunda kalacağız. Eğer süreç uzayacaksa ona göre karar vermek lazım. Oyuncular istemese de mevsim itibariyle şu anda Olimpiyat stadı daha sıcak geliyor. Aksi halde Başakşehir olmalı. Aksi halde ilk haftalardaki maçlarımızı deplasmanda oynamak isteriz ki rakipler bunu istemiyor. Beşiktaş taraftarının sahip çıkması gereken dönem var. Fenerbahçe ve Trabzonspor maçları hem hasılat, hem zeminden dolayı Olimpiyat'ta oynamak istiyoruz. UEFA maçlarını Olimpiyat'ta oynayacağız. Olimpiyat'a daha sıcak baklılabilir" yorumlarını yaptı.

"TRANSFERDE FENERBAHÇE ÖNDE GİDİYOR"
Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kadrolarını da değerlendiren deneyimli teknik adam, "İlk önce rakibe saygı duymak lazım. Her takım kendi şartlarına uygun transferler yapıyor. Transferlerde Fenerbahçe önde gidiyor, sonra Galatasaray geliyor. Türkiye'de krizi düşünerek kulüplerin dikkatli davvrandığını görüyoruz. Beşiktaş olarak geçen sezondan kalan iyi bir kadro var. Rakip kimi alırsa alsın onlardan geri kalır yanımız yok. Rakiplerin kendi güçlerini artırmak için yaptığı katkıları biliyorum, bunları da takdir ediyorum" dedi.

4 İSME ONAY
Transferdeki Rhodolfo, Douglas, Balazs Dzsudzsak ve N'Doye isimlerini de değerlendiren Şenol Güneş, "İsimlerin hepsi yazılıp konuşulan isimler. Bunların hepsi takımda düşünebileceğimiz isimler. Hep farklı, hepsi de bizim takıma uyum sağlaması muhtemel isimler. Ama transfer olmadan biriyle ilgili övgü ve yergi yapmak doğru değil. Ama bunlar düşünülen isimler" diye sözlerini bitirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER