DİĞER HABERLER

Serhat Ulueren: Elimde olsa basketbol programı sunarım!

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuğun Gelişiminde Sporun ve Medyanın Etkileri” konulu panel Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Serhat Ulueren: Elimde olsa basketbol programı sunarım! - Sayfa 1

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuğun Gelişiminde Sporun ve Medyanın Etkileri” konulu panel Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde, Sait Babaoğlu’nun moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak; Fikret Ünlü(Spordan Sorumlu Eski Devlet Bakanı), Serhat Ulueren(Telegol Programı Yapımcısı), Mehmet Çelik(Televizyon Program Yapımcısı), Ecem Tekin(Milli Sporcu), Doç. Dr. Mehmet Emin Erdil(Spor Hekimi),Halil Kılıçoğlu(Halter Eski Federasyon Başkanı), Adem Öztürk(Bakırköy Kaymakamı) ve Dr. Bülent Kerimoğlu(Bakırköy Belediye Başkanı) katıldı. Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Aydoğan Babaoğlu, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak ile yüzlerce öğrencinin dinlediği panelde açılış konuşmasını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi:” Bakırköy’de spor yapmayan kalmasın istiyoruz. Bakırköy’deki her yurttaşımızın sporla içiçe olmasını önemsiyoruz. Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın ruhsal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak için çaba gösteriyoruz. Bakırköy’ü sporun merkezi olması konusunda iddialıyız. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan tutmanın yolunun onları kültür-sanat ve spor faaliyetlerine yönlendirmekten geçiyor. Tabii bu çabalarımızın sonucunda milli takımlara kadar yükselen ve başarılı olan sporcularımızla da gurur duyuyoruz. Ama sporcu gençlerimizden en temel beklentimiz hümanist olmalarıdır.“

Serhat Ulueren: Elimde olsa basketbol programı sunarım! - Sayfa 2

ECEM TEKİN,”SPOR DİSİPLİNİ VE SABIRLI OLMAYI ÖĞRETTİ” Paletli yüzme yarışmalarında dünya üçüncülüğü elde eden Ecem Tekin de spora başladıktan sonra disiplinli ve sabırlı olmayı öğrendiğini ifade etti. Ecem Tekin hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu da sözlerine ekledi.

Serhat Ulueren: Elimde olsa basketbol programı sunarım! - Sayfa 3

FİKRET ÜNLÜ,”50 YILDA 40 SPOR BAKANI DEĞİŞTİ” Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü de 50 yılda 40 Spor Bakanı değiştiğini eleştirisini getirerek başladığı konuşmasında,”Her yaştan insanın spor yapabileceği ortamları yaratmalıyız. Fakat benim de içinde bulunduğum 50 yılda 40 spor bakanı değişirse spor politikalarının oluşmasında aksaklıklar olabiliyor. Türkiye’de maalesef Atatürk’ün bize verdiği,’Ben sporcunun zeki,çevik ve güzel ahlaklı olanını severim’ pusulasını istediğimiz düzeyde gerçekleştiremedik.”dedi.

Serhat Ulueren: Elimde olsa basketbol programı sunarım! - Sayfa 4

SERHAT ULUEREN,”ELİMDE OLSA BASKETBOL PROGRAMI SUNARIM” Ülkemizde spor denilince akla sadece futbolun geldiği eleştirisini vurgulayan Spor Programcısı Serhat Ulueren de panelde şu konuşmayı yaptı:” Ülkemizden ilk kez iki tenisçimizin yaşadığı WTA düzeyindeki şampiyonluklarını konuşacakken 17 yaşında bir futbol teröristinin yaptıklarını konuşuyoruz. Bir delinin kuyuya attığı taşı 75 milyon kişi çıkartmaya çalışıyor. Türkiye’de reklam verenler futbol programlarına yöneldiği için televizyonlarda futbol programı çok fazla. Bazen futbol programı sunduğum için pişmanlıklarım oluyor. Şu an elimde olsa kesinlikle basketbol programı sunmak isterdim. Bir de çocuklarımıza tavsiyem; spor salonlarından uzak durun 3 metre ip spor yapmanız için yeterli. Arda Turan, Halil Mutlu, Çağla Büyükakçay olmak istiyorsanız da çok çalışın.”