YAZARLAR

Sezona başlarken

Sezona başlarken

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]
''Adının neden 'SÜPER' olduğunu hala anlayamadığım ligimizin başlamasına nerdeyse saatler kaldı. Başta Premier lig olmak üzere Avrupa'nın önemli ligleri de bir bir başlıyor. Bir futbolsever olarak hep, ligimizi dünyanın en önemli ligleri arasında görmeyi hayal etmişimdir,lakin mevcut futbol ortamına bakınca bunun bir hayal olarak kalacağı konusundaki endişelerim giderek derinleşiyor..''

Daha sezona başlamadık ki,5 takımla mücadele edeceğimiz Avrupa kupalarında iki fire verdik bile. Üstelik Fenerbahçe'de şampiyonlar liginden elendi. Başakşehir'i ayrı tutuyorum. Hem ilk kez katıldılar Avrupa kupalarına hemde zor bir kura çektiler ama buna rağmen başı dik veda ettiler. Lakin Trabzonspor 3.sınıf bir Avrupa takımına elenirken, Fenerbahçe ise yakın geçmişimizin en sansasyonel transfer dönemini geçirmesine rağmen ağır bir yenilgiyle boyun eğdi Shakhtar'a. Düşünüyorum da Fenerbahçe bu sene katılmadıysa şampiyonlar ligine daha ne zaman katılacak? Genel anlamda yaşadığımız bu hüsrana rağmen bizim futbol gündemimizde Ozan Tufan'ın transferi, Melo'nun gidip gitmeyeceği veya Antalyaspor'un başka hangi dünya yıldızını transfer edeceği gibi saçamalıklar var ve sanırım bu konular futbolumuzun gelişmesine bir fayda sağlamayacak.

Merhum başkan Hasan Doğan'ın adının verildiği 2015-2016 sezonu bu akşam İstanbul'da yapılacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla başlayacak. 58. sezonda, Türkiye'nin 7 bölgesindeki 13 ilden 18 takım, 9 ay sürecek toplam 306 maçlık periyotta, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak.Bu sezonu diğer sezonlardan ayıran en önemli faktör yabancı sınırlamasının kalkmış olması. Bunun özellikle takımlarımızın Avrupa kupasındaki performanslarına olumlu etki etmesi bekleniyordu. Lakin bu beklenti henüz karşılık bulmuş değil. Dikkat çeken bir konuda yabancı oyuncu sayısı artıyorken,yabancı teknik direktör sayısında düşüş olması. Yani başka bir tabirle yerli antrenörler yabancı futbolcuları yönetecek.Bu fikir şahsen benim kulağıma çok sempatik gelmiyor ama futbolumuza nasıl yansıyacak hep birlikte görecez. Önemli bir konuda 6 farklı şehirde yeni stadların hizmete girecek olması. E-bilet uygulaması ile düşüş yaşanan seyırci sayısının,bu vesile ile tekrar yükselmesini umuyorum.

Şartlar ne olursa olsun biz kendi ligimizi sevmeye ve izlemeye devam edeceğiz ama bizim gibi futbol tutkunu bir ülkenin tarattarları, uluslar arası areneda daha fazla başarıyı hak ediyor.

''Sadece futbolun içindeki oyunun konuşulduğu,çok iyi yetenekler çıkardığımız, futbol kalitesinin en üst seviyede olduğu, kazasız, belasız, sakatsız bir sezon diliyorum.''

Yorumlar
TREND HABERLER