DÜNYADAN FUTBOL

Şike için vatana ihanet davası

Dünya bir çok şike haberiyle çalkalanırken, gelen son haber bazı ülkelerde şikenin ne kadar büyük suç olduğunu gözler önüne serdi. Şike yapmak vatan hainliğiyle eşdeğer.

Şike için vatana ihanet davası

Nepal Milli Takımı'ndan 5 futbolcu, 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde şike yaptıkları gerekçesiyle hakim karşısına çıkarıldı. Futbolcular milli birlik ve beraberliği tehlikeye attıkları için vatana ihanet suçuyla yargılanıyor.

Ülke basınında yer alan haberlerde, şike yaptığı tespit edilen bazı kişiler tarafından banka hesaplarına yüksek miktarda para aktarıldığı ortaya çıkan ve geçen ay gözaltına alınan 5 Nepalli futbolcunun başkent Katmandu'da hakim karşısına çıktığı belirtildi. 

NEPALLİ

Nepal'in birlik ve beraberliğini tehlikeye attıkları gerekçesiyle ömür boyu hapis istemiyle yargılanan 5 futbolcu arasında milli takımın eski kaptanlarından Sagar Thapa ve eski kalecilerinden Ritesh Thapa da bulunuyor.  

Suçlamada, Nepal Milli Takımı'nın 2011'de oynadığı 2014 FIFA Dünya Kupası Elemeleri maçlarının kaybedilmesi için söz konusu futbolculara para ödendiği iddiaları yer alıyor.

Robben'den Van Persie'ye teselli mesajıBayern Münih ve Hollanda Milli Takımı'nın en önemli isimleri arasında yer alan Arjen Robben, hazır bir Van Persie'nin tartışılamayacağını söylerken arkadaşı ile mesajlaştığını doğruladı.

FIFA, daha önce de Nepal futbolunda bazı finansal usulsüzlükler tespit edildiği gerekçesiyle geçen yıl federasyon hakkında soruşturma başlatmıştı.  

Bu olayların ardından Nepal Futbol Federasyonu Başkanı Ganesh Thapa, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle bazı federasyon yetkilileri tarafından suçlanmış ve asbaşkanlık yapan 4 kişinin işine son vermesinin ardından istifa etmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER