YAZARLAR

Şike ithamlarından yarası olan gocunur

Şike ithamlarından yarası olan gocunur

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Evvelsi gün Türkiye Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulu'nda yaşanan gelişmeler diğer takımlar gibi Trabzonspor camiasında da dikkatle takip edilmiş ve yapılan konuşmalar ve değinilen konular ilgilenenlerce tek tek not edilmiştir.

İşin en enteresan tarafı ise gerçeklerin söylenmesine karşı bir kulübün verdiği şaşırtıcı tepki karşısında kafalarda bilinmeyen ayıpların,kusurların mı var olduğu şüpheleri oluşmaktadır. Yoksa durup dururken bir kulüp niye üzerlerine alıyorlar? Şayet kulübü ve başkanını ilgilendiren bir husus yok ise niye tepki gösteriliyor anlamış değilim.

Şuanda muhatapları açıklamaya gerek duymuyorum. Kimsenin de üstüne alınmasına, alınganlık yapmasına gerek yok. Bu kulüpte de olabilir, takımda da olabilir, semtte olabilir. Ama alınganlık yapan, üstüne alınan varsa da alabilir. Demek ki yarası var ki gocunuyor diye düşünürüm. Bu lafı durduk yere söylemedim. Bizde bu ülkede yaşıyor ve birçok şeyi görebiliyoruz.

"Yarası olan gocunur" misali tepki gösteriliyor

Trabzonspor Başkanının açıklamaları bazı kesimleri gerçekten çok rahatsız etmiş! Bunu açıkça görüyorum.

Trabzonspor camiası temiz futbol için her zaman ve türlü ortamda bunu dile getirecektir. Yoksa temiz futbol söylemleri havada kalır. Temiz futbol için gözü kara çıkış yapmazsanız hiçbir eylemde bulunmazsanız, Türk futbolu bulunduğu yerden bir adım öteye dahi gidemez.

Temiz futbola kavuşmak için bu tür açıklamalar temiz idareciler tarafından her daim yapılmalı. Ayrıca TFF Genel Kurulunda yapılan konuşmalardan neden ve niçin rahatsızlık duyulmuştur. Orada Süper Lig'ten 18 kulüp varken sadece bir kulübün tepki göstermesi manidar değilmidir?

Kaldı ki; Futbolu kirleten, kendi çıkarı için kullanan emek hırsızlarından, temiz futboldan, emeğin gasp edilmesinden bahsedilmesi neden sadece bir kulübü rahatsız etmiştir?

Bir takımımın resmi sözcüleri sürekli konuşuyor ve açıklama yapıyorsa demek oluyor ki yarası vardır. O yarayı göstermemek adına sürekli konuşurda konuşur. Şayet şike olayında yaranız yoksa,temiz futbolun dillendirilmesinden niye bu kadar gocunuyorsunuz?

Aman bir feveran, bir bağırma, bir çağırma hatta aşağılama ve küçük görme sormayın gitsin!.. Trabzonspor başkanının açıklamaları bazı kulüpleri cidden rahatsız etmiş olacak ki; "zorunlu açıklama" yapmak durumunda kalmışlar.

Trabzonspor camiası dik duruşunu sergilemeye devam edecektir

Kimin ve hangi kulübün yarası varsa gocunursa gocunsun. Trabzonspor camiası olarak dik duruşumuzu ve haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bir takım kesimlerin ithamlarına da sessiz kalmayacağız.

Özellikle bilinmeli ki; Trabzon'un ve Trabzonlunun mafya ile işi olmaz velev ki olursa da 3. Sınıf olmaz. Ayrıca Trabzonspor camiasından aklı selim kişiler hiç bir takıma ve etrafındaki herkese galiz ve yakışıksız hakarette bulunmaz. Ancak gerektiğinde ise gerçekleri açıklamaktan da asla ve katha acizlik duymaz. Kendi takımlarının adını bile doğru dürüst telaffuz edemeyenler başkalarının konuşmalarını eleştirmeye hakkı da yoktur haddine değildir. Bununla birlikte sözüm ona cehaletten bahsedenler, şayet spor ahlakından bahsedilemiyorsa ayıbı kendi camialarında aramalı. Keza utanca neden olabilecek bir durum aranıyorsa onu başka yerlerde aramamalı en yakındakilere bakılmalı.

Nihai kelamım ise:

Her daim fırsatları ranta tahvil edenlere ve kendilerini efendi diğerlerini köle görenleredir.

Trabzonspor camiasında tarihleri, geçmişleri ve hatta bugünleri dahi tartışmalı olan biri yoktur. Eğer geçmişi ve bugünü tartışmalı birileri aranıyorsa tepki gösterenlere çok fazla uzağa gitmemeleri tavsiye olunur.

Yorumlar
TREND HABERLER