YAZARLAR

Sinan Engin görsün Fener geliyor…

Sinan Engin görsün Fener geliyor…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Hiç isim vermekten kaçmaya, laf kıvırmaya gerek yok. Muhatabım doğrudan Sinan Engin’dir. Aslında sevdiğimde birisidir. Beşiktaş’lı duruşu, efendiliği ve yorumlarına saygı duyuyorum. Yalnız konuşurken biraz daha düşünerek konuşmak gerektiğini Sinan Engin’e hatırlatmak isterim.

Beşiktaş’ın devre arası yapmış olduğu transferleri tartışmaya gerek yok. Yapılan transferlerle Türkiye’de en iyi yabancı kadroyu kurdular. Buna kimse itiraz etmez. Önemli olan bu isimlerin birbirlerine olan uyumları ve teknik direktörün oynatacağı sistemdir.

Beşiktaş 19.hafta Belediyeye karşı 10 kişi oynayarak mağlup olduğunda Sinan bey Beşiktaş’ı onbire onbir hiçbir takım yenemez, Beşiktaş kazanır demişti. 3 haftadır galip gelemeyen Beşiktaş 10 kişi oynamadı. Belediye maçını kaybeden Beşiktaş, Karabük ve Ankaragücü maçlarını da kazanamayarak şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı. Ne oldu o maç kaybetmeyecek kadroya? Hakemleri bahane etmenin alemi yok. Beşiktaş iyi oynamadığı için, iyi yönetilmediği için kaybediyor. Futbolcuların üzerlerinde sürekli bir baskı var. Galip gelmeyi bırakın rakibe fark atar denilerek baskı ortamı oluşturuluyor. Netice itibari ile büyük konuşmamak gerektiğini varsayımlar üzerinden yola çıkılması gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş oldular.

Kayseri karşısında ilk yarıda iyi oynayan ve şampiyonluğa inanmış bir Fenerbahçe izledik. Dia, Niang, Mehmet Topuz, Selçuk ve Lugano öne çıkan isimler oldular. Taraftarı ile bütünleşmiş bir Fenerbahçe’nin ne kadar tehlikeli olduğuna şahit olduk. Rakibine pozisyon vermeden, rakip alanda pres yaparak oynadılar ve kazandılar.

Bu hafta derbi öncesinde moral bulan Fenerbahçe, Beşiktaş’a da gözdağı verdi. Dikkatli olun Fener geliyor dediler. Beşiktaş eğer bu mantalite ile oynamaya devam ederse Fenerbahçe’yi yenemez.  Bu maçı kaybetmesi Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda havlu atması anlamına gelir.

Yorumlar
TREND HABERLER