YEREL HABER

Şırnak'ta boks ortamı değiştirdi

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyon Şırnak'ı değiştirdi.

Şırnak'ta boks ortamı değiştirdi
Türkiye Boks Federasyonu tarafından "barış, kardeşlik ve çözüm sürecine destek için Boks Federasyonu Şırnak'ta" sloganıyla düzenlenen spor etkinliği, kente farklı bir hareketlilik kattı... 
 
Şırnak'ta 28 Haziran'da başlayan ve 4 Temmuz'da sona erecek olan Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası için 59 ilden 13-15 yaş arası 510 sporcu ile antrenörler, hakemler ve federasyon görevlilerinden oluşan yaklaşık bin kişi Şırnak'a geldi. 

YURTKUR'a ait yurtlarda kalan sporcular müsabakalardan arta kalan zamanlarda vakit buldukça Şırnak'ı gezerek alışveriş yapıyor. 

Onların mutluluğu bizi de mutlu ediyor 
Organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üst Minkler Ferdi Boks Şampiyonası'nın Şırnak'ta yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Misafirlerin rahat etmesi için bir dizi hazırlık yaptıklarını belirten Yürenç, "Organizasyonun sorunsuz geçmesi için vali yardımcımız ve diğer ilgililerle toplantılar gerçekleştirdik. İlimizdeki YURTKUR’a ait iki yurdu hazırladık. Türkiye'nin değişik illerinden sporcular, antrenörler ve hakemlerden oluşan yaklaşık bin kişiyi misafir ediyoruz. Gündüz süren müsabakaların ardından gece de öğrencilerimizi ziyaret ediyoruz. Onların mutluluğu bizi de mutlu ediyor. İlimize gelmekten son derece mutlular" dedi. 

Şampiyona sayesinde Şırnak'ta bu tip organizasyonların yapılabildiği sportif bir kent olduğunu gördüklerini anlatan Yürenç, amaçlarının insanları sporla kaynaştırmak ve sporla kardeşliği inşa etmek olduğunu kaydetti. 

Şırnaklı çocuklar şampiyona sayesinde boksa ilgi duydu 
Erzurumlu boks antrenörü Mustafa Kalkan da, Şırnak'ta çok iyi karşılandıklarını, Güneydoğu'da insanları çok sıcakkanlı bulduklarını ifade etti. 

Şampiyona sayesinde kentteki çocukların boksa ilgilerinin arttığını gözlemlediğini dile getiren Kalkan, şunları söyledi: 
"Şampiyonanın burada yapılmasının ayrıca bir faydasını gördük. Bugün Şırnaklı 15 çocuk, yanıma gelip boksa yazılmak istediklerini söylediler. Ben de buradaki ilgili hocaya onları yönlendirerek, kursa yazılmalarını sağladım. Burada boks ve diğer spor etkinlikleri yapılırsa Şırnaklı çocuklara daha iyi bir şekilde yetişmiş olurlar. Başka branştaki şampiyonaların da burada olmasını isterim. Korkmadan çekinmeden kendi memleketlerindeki gibi bu etkinlikleri yapabilirler." 

Adana’dan geldiğini kaydeden yardımcı antrenör Sümeyra Ceylan, şampiyonanın Şırnak'ta yapılacağı açıklanınca önyargıyla kentte geldiklerini söyledi. 

Şırnak'ın kendilerini çok şaşırttığını belirten Ceylan, "Hem halkı hem esnafı ve gelişimizden itibaren ilgililer bizi beklentimizin üstünde karşıladılar. Şimdi çok rahatız. Hatta gittiğimizde burayı özleyeceğiz. Şırnak halkını çok sevdik, onlar da bizi benimsedi. İyi ki barış sürecinde bu şampiyona Şırnak'ta yapılıyor. Birbirimizi tanımış olduk en azından" şeklinde konuştu. 

"Şırnak'ı böyle bilmiyorduk" 
Boksör Gökhan Olcay ise çok mutlu olduğunu anlatarak, "Aslında Şırnak'ı biz böyle bilmiyorduk. Şırnak'ı savaş bölgesi gibi biliyorduk. Buraya geldiğimizde herkesin boksa bu kadar ilgili olması bizi de şaşırttı. Burada yurtta kalıyoruz. Cidden her şey çok güzel, titizler. Kahvaltı ve yemekler çok güzel" ifadelerini kullandı. 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER