YEREL HABER

Şırnak'ta satılan Kürdistan bayraklı formalar toplatıldı

Şırnak İdil İlçesi'de 2 giyim mağazasındaki, üzerinde sözde Kürtdistan bayrağı ve Kürtçe 'Yaşasın nevruz' bayraklı formalar toplatıldı.

Şırnak'ta satılan Kürdistan bayraklı formalar toplatıldı

PKK’lıların ilçe merkezinde bazı mahallelerde kazdıkları hendek ve kurdukları barikatların kaldırılması için başlatılan operasyonun tamamlanması ve sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

MAĞAZALARDAN TOPLATILDILAR

’Çözüm süreci’ döneminde serbest olan ve üzerinde Irak’taki Kürt yönetiminin kullandığı tarihteki tek Kürt devleti olan ’Mahabat Kürt Cumhuriyeti’nde de kullanılan kırmızı, beyaz, yeşil renkli ortasında sarı renkli güneş bulunan ’sözde Kürdistan’ bayrağı bulunan tişörtler savcılığın kararı ile giyim mağazalarından toplandı.

Kürdistan

60 TİŞÖRTE EL KONULDU

İlçedeki 2 giyim mağazasına giden polisler, savcılık kararını göstererek, üzerinde ’Kürdistan bayrağı’ ve ’Biji Newroz’ yazılı 60 tişörte el koyarak emniyete götürdü.

Kürdistan

İfadelerine başvurulmak üzere emniyete götürülen mağaza sahipleri, işlemlerin ardından serbest bırakılırken, bu tişörtlerin satışının yasak olduğu ve getirilerek satılması halinde bunu yapanların hakkında işlem yapılacağı konusunda uyarıldıkları belirtildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER