YAZARLAR

Sistem değişimi

Beşiktaş'taki sistem değişikliği takımı daha zor gol yiyen bir takım haline getirecektir muhakkak lakin bu Beşiktaş'ın ofansif gücünü sekteye uğratabilir..

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Beşiktaş'ın CL'deki grubuna genel olarak bir bakalım; 1.torbadan gelmiş Benfica aslında 2.torba seviyesinde.

Napoli ise 2.torbadan katılmış olsada aslında 1.torba seviyesinde bir takım. D.Kiev ise zor bir 3.torba takımı. Beşiktaş içinde 4.torbadan katılmış olsada 3.torba takımı demek yanlış olmaz. Yani grupta güç dengeleri arasında bir uçurum yok. Beşiktaş'ın rakiplerine göre en büyük eksiği ''Tecrübe'', özelliklede Şampiyonlar ligi seviyesinde. Beşiktaş ilk maçında deplasmandan bir puan çıkardı, bu bir avantajdır. Özellikle kendi evinde ilk maçını kaybetmiş D.Kiev'i ikinci maçlar sonunda mağlup ederse, bu avantaj daha net görünecek. Peki Beşiktaş'ın oyununda neler değişti geçtiğimiz yıla göre;

Artık dillere pelesenk olmuş Gomez,Sosa ve Gökhan'ın gidişi mutlaka ki Beşiktaş'ın oyununu direk etkiledi. Yerlerinede oyuncular alında ama tarzları farklı oyuncular Beşiktaş'ı daha farklı bir format ve oyunda oynamaya mecbur bıraktı. Şenol hoca geçtiğimiz sezonun başında birazda mecburiyetten olsa gerek Oğuzhan-Atiba ikilisi ile sezona başladı ve Süperligde koca bir sezonu böyle geçirdi ve sonunda şampiyonluk ipini göğüslemeyi de başardı. Ama o takım Uefa Avrupa liginde varlık gösteremedi,hatta İskenderbey dışında galibiyette alamadı. Oğuzhan şüphesizki çok yetenekli ama defansif özellikleri kısıtlı bir futbolcu ve Avrupa arenası için Atiba-Oğuzhan iksili yetersiz ve lüx olurdu. Tamda bu yüzdendirki Şenol hoca Gökhan İnler-Atiba ikilisini tercih etti ortasahada, doğrusuda buydu zaten. Her nekadar istediği verimi alamasada Caner'in sol önde oynamasınında sebebi buydu. CL seviyesi zor bir seviye ve tedbirli olmak lazım. Geçtiğimiz yıl genel itibari ile 4-1-4-1 oynayan Beşiktaş, bu sezon Gökhan gibi iki yönlü oyunu çok iyi beceren bir ortasahanında katılımı ile özellikler CL'de 4-2-3-1 oynayacak. Bu sistem Beşiktaş'ı daha zor gol yiyen bir takım yapacaktır muhakkak ama bu paralelde ofansif gücüde düşebilir..

Dünkü maçın özelinde ise; 3T üzerinde durmak lazım. Ben bir taraftar olarak Tolga'yı görmek istemiyorum kalede. Geçen sezon yine Lisbon'da yediği hatalı goller yüzünden elenmişti Beşiktaş, Fabricio yetenekli ve verilen şansları şimdiye kadar iyi kullandı. Şenol hoca bu noktada Tolga'ya gösterdiği pozitif ayrımcılığı bırakmalı artık. Tosiç en korkulan futbolcu iken UEFA tarafından haftanın 11'ine seçılmesi çok manidar. Dünkü maçta olağanüstü bir performans sergilemiş olsada ben hala Tosiç'i defans ortasında mayın gibi görüyorum. Son olarak Talisca'ya parantez açmak lazım. Bir önceki devre o pozisyonda oynayan Oğuzhan'a göre okadar hareketli ve istekliydi ki hepimiz bir anda Oğuzhan'a antipati duymaya başladık. Benfica'ya karşı özel hisler besliyor olabilir ama biz bu ülkede maç seçen oyunculardan çok çektik. Umarım Talisca dünkü arzusunu ve eforunu tüm sezona yayar ve efsane olur..

Yorumlar
TREND HABERLER