SÜPER LİG

Sivas Fener maçında 3 koldan şike iddiası!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik şike suçlamalarında belki de en önemli kayıtlar ortaya mı çıktı?

Sivas Fener maçında 3 koldan şike iddiası!
Fotomaç'ın haberine göre; O kayıtlar ışığında hazırlanan tutanaklarda, 2010-2011 sezonunun şampiyonunu belirleyen 22 Mayıs 2011 tarihli Sivasspor- Fenerbahçe maçı öncesinde 3 ayrı koldan şike yapıldığı iddia edildi.

İletişimin tespiti tutanaklarında yer alan kayıtlarden biri Fenerbahçe Kulübü yöneticisi İlhan Ekşioğlu ile Faruk Yaşar isimli bir şahıs arasında geçiyor. 17 Mayıs 2011 günü saat 16.37'de gerçekleşen görüşmede iddiaya göre şifreli şike görüşmeleri yapılıyor:

Fotomaç'ın iddia ettiği görüşme kayıtları...

FY: 2, 3 günümüz kaldı valla şampiyon olacağız... Peki var mı şey?
İE: İyi. 3 dikiş! Yani her koldan spor yapacağız.
FY: Yüzde 90?
İE: 100, 100...
FY: Ha sağlam mı kaynaklar?
İE: Çok sağlam. Bu görüşmeden yaklaşık 1.5 saat sonra İlhan Ekşioğlu bu kez Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la görüşüyor. Yıldırım, görüşmenin güvenliği açısından oldukça titiz davranıyor:
AY: Sabit hatta mısın?
İE: Evet..
AY: Sen SAPANCALI ile mi ŞEKERLİ ile mi yapıyorsun?
İE: Üçüyle yaptım başkanım.
AY: Üçüyle yaptın... Neyse ben seninle yarın konuşurum...

Bu konuşmayı deşifre eden polis, Aziz Yıldırım'ın, 'Sapancalı' şeklinde kodladığı kişinin Adapazarı'nda ikamet eden menajer Fatih Akbaba, 'Şekerli' olarak kodladığı kişinin ise şeker hastalığı bulunan Ali Kıratlı olduğu tespitini yaptı. Yine tutanaklara yansıyan ayrıntılara göre İlhan Ekşioğlu'nun ise "Üçüyle yaptım" sözleriyle Ahmet Çelebi aracılığıyla Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız, Abdullah Başak aracılığıyla Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Ali Kıratlı ve menajer Fatih Akbaba aracılığıyla Sivassporlu futbolculara yönelik şike faaliyetlerini yönlendirdiği belirlendi. Maç günü olan 22 Mayıs'ta yapılan bir diğer telefon görüşmesi ise yapılan şikeyi gözler önüne seriyor.

Faruk Yaşar'la konuşan İlhan Ekşioğlu "Rahat ol" mesajı veriyor:
[page_end]
FY: Şimdi rahat rahat seyredebilir miyiz? Ne yapacağız? İE: Kadıköy'deyiz şu an biz zaten anasını satayım...
FY: Tribünlerin yüzde 75'i Fenerbahçe... Tamam abi onu anladık...Öbür türlü rahat olacak mıyız yani?
İE: Evet evet...
FY: Sen bu şantiyedeki bağlantıları garantiledin değil mi?
İE: Ya rahat seyret diyorum ya...

Sivas maçına sayılı haftalar kala işi iyice garantiye almak isteyen Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'a ligden düşmeme garantisi veriyor. Aziz Yıldırım'ın bu garanti karşılığında Odyakmaz'dan Fenerbahçe'nin son maçında Sivasspor'un yenilmesini istediği iddia ediliyor.

Bu plan 9 Mart 2011 saat 13.03 tarihli telefon görüşmesine şöyle yansıyor:
AY: Sen kimle oynuyordun bu hafta?
MO: Kayseri geliyor...
AY: Ya bir puan kazan ha... Biz tamam rakiplerini yeneceğiz... Ondan rahat ol sen... Kesin yeneceğiz... Ama sen bir 3 puan alabilirsen...
MO: İşte bir Manisa'yı aldık gittik, Antep'te gene yenildik. Bu Kayseri'yle oynadıktan sonra Buca'ya gidiyorum. Buca'ya yenilmeden veya yenmem lazım...
AY: Berabere kalın en kötü... Aziz Yıldırım ve Mecnun Odyakmaz arasında 26 Nisan 2011 günü saat 21.31'de aynı çerçevede bir konuşma daha geçiyor:
AY: Senin maçın Cuma günü mü? Abi kazan ha aman ha...
MO: Artık bir galibiyete işimizi bitiriyoruz üçü de küme düşüyor... Bakalım hayırlısı abi...
AY: Tamam artık dönüşünde konuşuruz. Tamam oldu... Bu görüşmelerin akabinde Sivasspor Başkanı Mecnut Odyakmaz ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şampiyonluk maçından 5 gün önce Başkan Yıldırım'ın Kandilli'deki evinde bir araya geliyor. Görüşme öncesi Başkan Yıldırım güvenlik konusunda büyük titizlik gösteriyor:
AY: Şimdi biletler ile ilgili operasyon yapıyorum. Sen nerelerdesin bu gün? Nereye takılacaksın ben nereye gelebilirim senin yanına?
MO: Kozyatağı'nda...
AY: Sen yalnız ben seninle yalnız... Sen benim evi biliyor musun? Kandilli Sevda Tepesi'nde... Beş buçukta buluşalım mı beş buçukta?
MO: Tamam... Bu buluşma öncesi ilginç bir olay yaşanıyor. Aziz Yıldırım'ın korumaları evin yakınlarına park etmiş camları siyah film ile kaplanmış bir araçtan şüpheleniyor. Aziz Yıldırım, Aydın Karaçoban isimli personelinden bu aracın araştırılmasını istiyor:
AK: Başkanım plakayı sorguluyoruz şu anda...
AY: Peki daha önce aynı araba mıydı?
AK: Aynı yerde bekliyordu başkanım... O gazetelerde çıkmıştı. Ama yani aynı yerden çekilmişti gene fotoğraf başkanım...
AY: Peki ne zaman uyandınız?
AK: Mecnun başkan geldiğinde dışarı çıkma esnasında baktık biz. Var mı herhangi birisi falan diye. Mecnun başkan çıkmadan. Tam o çıkarken de karşıda bekliyordu o araba. Yönü bu tarafa dönük. Camlar filmli... Mecnun başkanla çıktıktan sonra o da hemen ayrıldı...
AY: Buraya gelip bana söyleseydiniz kardeşim ya... Arayın sorun bakalım... Bu gelişme üzerine takip edildiğinden şüphelenen Mecnun Odyakmaz, aynı gece Aziz Yıldırım ile telefon görüşmesi yaparak şunları söylüyor:
MO: Kapıya bir şeyler gelmiş de... Ben de diyorum ki ya ne haldeyiz şu kalan VIP biletleri sana getirdik buyur başımıza iş aldık...
AY: Tabii tabii... Bir şey olursa öyle... Biletlerle ilgili konuştuk

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER