ROPÖRTAJ

Slaven Bilic'ten dobra açıklamalar

Beşiktaş'ın Hırvat teknik direktörü Biliç, samimi açıklamalarda bulundu.

Slaven Bilic'ten dobra açıklamalar
Başarılı hoca, Siyah-beyazlı kulübe gelişini, İstanbul'daki yaşantısını, beklentileri, bütün açıklığıyla anlattı.  
 
Star si'ne konuşan Bilic şunları söyledi; "Beşiktaş'a transferimin eski bir hikayesi var. 2008 AvrupaŞampiyonası'ndan sonra sürekli kontak halindeydik. Çalışmayı düşünmüyordum ama Beşiktaş olunca işler değişti."

Maksimum hedefimiz yok

"Kafamda maksimum hedef yok, ucu açık. İyi çalışıp, iyi antrenman yapıp, iyi oynamak istiyoruz. Kulüp bana, bu sene ve seneye şampiyon olacaksın diyebilir ve bunu isteyebilir. Ama bir de gerçekler var. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadroları ortada, bizim üzerimizde. Ben optimistim. Çalışacağım ve maksimumu çıkarmak istiyorum. Kulüpte para var veya yok. Ama Beşiktaş her zaman şampiyonluk için savaşacaktır."

Avrupa'daki döner soslu ve lezzetli

"Hobim yemek yapmak. Kebabı da severim. Almanya'da yapılan döner buradakinden çok farklı ve lezzetli. İnanılır gibi değil İstanbul'da dönere sos koymuyorlar. Ben bir yerde kebap siparişi verdim, sossuz geldi. Salata vardı, sos yoktu. Ama et lezzetliydi hakkını vermeli."

Pozitif baskı hissediyorum

"Beşiktaş her sene her şartta şampiyonluğa oynar. Gerçekçi veya değil. Biz bu mücadeleyi veririz. Negatif bir baskı yok. Ama baskı altıda oynamayı seviyorum. Baskı en iyi motivasyondur. Kamçılanmak iyidir. Türkiye'de hissettiğim de pozitif baskıdır. Benim hedefim milli takım hocası olmaktı, iyi bir ligde takım çalıştırmaktı. Seneye Şampiyonlar Ligi'nde olmak isterim. Ama asıl hedefim istikrar."

Mesut Özil'i isterdim

Alman Milli Takımı'ndan Beşiktaş'ta görmek istediği tek ismin Mesut Özil olduğunu belirten Biliç, "Karakterli ve yetenekli. Onu çok seviyorum. Üstelik Türk. Kontenjan sorunu yaşamazdım" dedi.

Transferlerle ilgili konulara da değinen Biliç, "Serbest bir transfer hakkım olsaydı Alman Milli Takımı'ndan sadece Mesut Özil'i kadromda görmek isterdim" dedi. Hırvat hoca şöyle devam etti: "Mesut, Türk statüsünde oynayacağı için kontenjan sorunum olmazdı. Onu çok seviyorum, yetenekli ve karakterli bir futbolcu. Almanlar'ın en zayıf noktası Hırvatistan'a karşı oynadıkları zamandır. Bize karşı "Ah yine Hırvatlar" dediklerini biliyorum. Löw'e saygı duyuyorum. Almanlar, İspanyollar'dan iyi mi? Hayır. Ama hiçbir takım 2-3 sene sonra Almanlar'dan daha iyi olamayacak. Almanlar son iki üç turnuvada final oynadılar. Ama tam iyi değiller. Khedira gibi yeni isimlerle yaptıkları inanılmazdı. Sürekli yeni oyuncuyu monte edip hep üst seviyede oynamak çok önemli bir olaydır."

Hamburg'tan telefon geldi

Hedefinin bir gün Bundesliga'da takım çalıştırmak olduğunu belirten Biliç, "Her hoca gibi bunu ben de isterim. Almanca'ya hakimim ve bu çok önemli. Ama ben burada olmaktan mutluyum. Hamburg için telefonlar aldık. Ancak resmi bir teklife geçmiş olsaydı zaten hayır derdim" dedi.

Avrupa Şampiyonası İstanbul'a verilmeli

"İstanbul 2020 finallerini alırsa bu doğru bir karar olur. İstanbul sadece İstanbul değil çünkü. Bütün ülke ekonomik olarak çok iyi durumda. Napolyon söyledi ya dünya bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu. Aslında olimpiyatların da Türkiye'ye verilmesi gerekirdi.."

Ev sahibi Brezilya dikkate alınmalı

"2014'teki şampiyonada sadece Almanya ve İspanya olmayacak. Brezilya da favori. Gruplardan sonra tek maça kalınca her şey olabilir. İtalya, Brezilya, İngiltere buralarda tek maç yapacaklar. Aynı zamanda Afrika ve Güney Amerika'ya da dikkat etmeli.."

Özen'le iyi dostuz tek yetkili benim

"Önder Özen'le iyi bir ilişkimiz var. Fikir ayrılıkları mutlaka olacaktır ama basına yanlış yansıyor. Futbol hakkında hergün konuşuyoruz. Soyunma odası, kadro seçimi benim işim. Futbolcularla alakalı Önder beyle de konuşuyoruz ama takımla ilgili tek yetkili benim."

Atiba'nın alınması için çok uğraştım

"Transferde önce bütçeye baktık fazla süremiz yoktu. Atiba ve Eneramo'nun bonservisi elindeydi. Atiba ihtiyacımız olan bir oyuncuydu ve alınması için çok uğraştım. Eldeki oyuncu portföyüne göre hareket ettik. Mükemmel takımımız yok ama iyi futbol oynuyoruz.."

Arda milli takımda başarılı olamıyor

Arda Turan konusunda ilginç bir yorum yapan Biliç şöyle konuştu: "Arda, milli takımda İspanya'daki gibi oynamıyor. Atletico çok farklı bir futbol oynuyor. Arda milli takımda Atletico'daki gibi oynasa ortaya çok farklı bir tablo çıkardı. Hırvat milli takım oyuncuları Beşiktaş için yeterli düzeydedir. Ama isim bazında yorum yapmak istemiyorum. Genç Hırvatlar bizde şans buluyor. Modric 20 yaşındayken 2 şampiyonluk kazandı. 70 lig maçı ve Şampiyonlar Ligi oynamıştı."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER