SPOR GÜNDEMİ

Son dakika Beşiktaş Galatasaray derbileri / Galatasaray BJK derbi maç özeti

Beşiktaş-Galatasaray derbisini Galatasaray 2-0 kazandı. Son dakika Beşiktaş Galatasaray derbileri...

Son dakika Beşiktaş Galatasaray derbileri / Galatasaray BJK derbi maç özeti

2015'in ilk derbisi Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynandı.. Olimpiyat Stadı'nda yüksek gerilimli, kırmızı kartlı mücadeleyi Aslan kazandı, rakibini puan olarak yakaladı, liderliği de Fenerbahçe'ye bıraktı... 
 
Notlar.. Notlar.. Notlar..
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Galatasaray derbisinde kırmızı kart cezalısı Atiba Hutchinson'ın yerine orta alanda Oğuzhan Özyakup'a görev verdi.

Geçen haftaki Torku Konyaspor maçında savunmanın solunda görev yapan İsmail Köybaşı, derbide yedek soyundu, bu bölgede Ramon Motta forma giydi.

Bilic, bu iki değişikliğin dışında takımını derbiye Torku Konyaspor maçının kadrosuyla çıkardı.

"Kara Kartallar"da yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Ümit Karaal, Atınç Nukan, Kerim Frei ve Cenk Tosun yer aldı.   
 

 
BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİNİN FOTOĞRAFLARI 

Galatasaray'da son lig maçına göre 3 değişiklik
Galatasaray'ın kadrosunda ise ligde son yapılan Gençlerbirliği müsabakasına göre 3 değişiklik oldu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Mersin İdmanyurdu maçında sarı kart cezalısı durumuna düşen ve cezasını Gençlerbirliği maçında dolduran Felipe Melo ile sakatlıkları düzelen Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'yu Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlattı.

Bu 3 oyuncunun yokluğunda Gençlerbirliği maçının 11'inde yer alan Hamit Altıntop, Hakan Balta ve Olcan Adın ise derbiye yedekler arasında başladı.

Derbi kadrosunda sürpriz yapmayan Hamzaoğlu, takımını Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Sneijder, Burak Yılmaz ve Umut Bulut 11'i ile sahaya sürdü. Yedek kulübesinde ise Sinan Bolat, Hamit Altıntop, Bruma, Pandev, Hakan Balta, Yasin Öztekin ve Olcan Adın yer aldı.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Gökhan Zan, Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Veysel Sarı ve Tarık Çamdal'a ise maç kadrosunda yer vermedi.

İki takım birlikte çıktı
Beşiktaş ile Galatasaraylı futbolcular karşılaşma için seremoniye birlikte pankart taşıyarak çıktı.

İki takım futbolcuları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, "Sarıkamış, Asımın nesli asrın yürüyüşünde" yazılı pankartla sahada yer aldı.

Teknik direktörler Slaven Bilic ve Hamza Hamzaoğlu da maç öncesi birbirlerine başarı dileklerinde bulundu.  
 

Beşiktaş'ta 4 eksik
Beşiktaş'ta, Galatasaray ile yapılan derbi maçta 4 futbolcu forma giyemedi.

Kırmızı kart cezalısı Atiba Hutchinson'ın yanı sıra sakatlıkları süren Tomas Sivok, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal derbi maçın kadrosuna alınmadı.

469 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda
Beşiktaş ile Galatasaray, 469 gün aradan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi.

İki takım arasında geçen sezonun 5. haftasında, 22 Eylül 2013'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma, sahaya giren taraftarlar nedeniyle tamamlanamamış, Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmişti.

Bu maçta 76 bin 127 biletli taraftarlar seyirci rekoru kırılmıştı.

Taraftarların ilgisi
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı yaklaşık 35 bin sporsever izledi.

Daha önce alınan karar gereği Galatasaraylı taraftarların bulunmadığı derbide, siyah-beyazlı taraftarlar yağmur ve soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmadı. Skorbordun bulunduğu kale arkası tribün boş kalırken, doğu ve batı tribünlerinin de yan ve alt kısımları boş kaldı.

İlk 5 sıraya seyirci alınmadı
Emniyet yetkililerinin direktifleri ile müsabakada ilk 5 sıraya seyirci alınmadı.

Saha ile seyirciler arasına 1,70 metre yüksekliğinde polis bariyerleri konuldu. Buna ilaveten özel güvenlik ve polis yerleştirerek güvenlik şeridi oluşturuldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 463 güvenlik kamerası aktif hale getirilerek, kameraların son kontrol ve yerleşim çalışmaları tamamlandı.

Ayrıca müsabakada 1 tanesi engelli turnikesi olmak üzere toplamda 85 adet elektronik bilet geçişli turnike açıldı.

Bu arada stat dışında ve içinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

MAÇ SONUCU: Beşiktaş: 0 - Galatasaray: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Veli Kavlak, Gökhan Töre, Sosa, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Demba Ba

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Emre Çolak, Burak Yılmaz, Sneijder, Umut Bulut

Goller: Dk. 50 Melo, Dk. 90+5 Burak Yılmaz

Kırmızı kart: Dk. 62 Veli Kavlak (Beşiktaş) 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER