YAZARLAR

Soruyorum, cevaplayın!!!

Soruyorum, cevaplayın!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Topun tamamı çizgiyi geçtiğinde gol olur. Trabzonspor – Fenerbahçe maçında ilk izlediğimizde gol gibi gelen pozisyonda tekrarlarında topun çizgiyi tamamen geçmediğini gördük. Topun tamamı çizgiyi geçti diyenlere soruyorum, topun kale çizgisinde olan kısmı düz mü? Yani top yuvarlak değil mi?

Piero dedikleri alet ile maç görüntüsü arasında neden fark var? Gerçek görüntüde topun bir kısmı yok ama pieroda topun tamamı içine giriyor. Bunu kim, hangi maksatla yapmıştır? Direkle top arasındaki mesafeyi gerçek görüntüde neden göremiyoruz?

Deneme 

Hakem Markus Merk dünyanın en iyi hakemleri diye tarif edilirken, piero görüntüleri ile gerçek görüntüler arasında fark var. Bana göre gol değil dedi diye neden Fenerbahçe yalakası oldu? Markus’un Fenerbahçe taraftarı olduğunu mu iddia ediyorsunuz ki kulübe üye olsun diyorsunuz. Size göre Markus taraflı yorum mu yaptı?

Maç içerisinde hakeme çarpan top Fenerbahçeli oyuncularda kaldı. Hangi kuralda oyunun durdurulup top rakibe verilmektedir? Bu kural ne zaman çıkmıştır?

Maçın uzatma dakikaları hiç oynatılmadı. Süre dolar dolmaz maç bitti. Skor 0-3 oldu diye, seyirci takımına tepki gösteriyor diye hakem nasıl kafasına göre maç bitirir? Her iki takımında atacağı gol ligin sonunda kader belirleyici olabilir. Kaleci Onur bile bu duruma itiraz etmiştir. Hakemin beden dili “zaten seyirci tepkili, uzatmaya gerek yok” der gibiydi.

Karşılaşmada Bamba kendi kalesine gol attı. Kaleci Onur’a elini uzattı. Onur Bamba’nın elini sıkmadı. Onur ırkçılık yapmış olmadı mı? Bunu yapan Fenerbahçeli olsa “ırkçı” ilan edilmez miydi?

Televizyon programlarında eski Fenerbahçeli oyuncu ve yöneticiler neden sürekli Fenerbahçe aleyhine konuşurlar? Gündemlerinde neden Fenerbahçe’nin menfaatine tek kelime yoktur? Yönetimi sevmeyebilirler, eleştirebilirler ki bende eleştiriyorum ama kasıtlı yapılan programlara alet olduklarının farkında değiller mi?

Galatasaray’a başkanlık yapmış Adnan Polat kendi kulübüne kefil olmazken Ali Şen nasıl kefil oluyor? Galatasaray kulübünü yöneticilerinden daha mı iyi tanıyor?

Top çizgiyi geçmedi diyen Ahmet Çakır’ın yanında oturan Ümit Özat neden her fırsatta Fenerbahçe’ye saldırıyor? Futbol oynamış, kaptanlık yapmış bir oyuncu topun tamamı çizgiyi geçerse gol olur diyen Ahmet Çakar’a “hocam öyle saçmalık mı olur” diyor. Sen futbol oynarken bu kuralı bilmiyor muydun Ümit bey? Önce kuraları öğrenmelisin. Sırf Fenerbahçe’yi kötülemek için kural bile tanımamak senin kişiliğinin kalitesini gösteriyor.

Meireles Chelsea kulübünden yüksek bir bonservis bedeli ile transfer edilmiştir. Kulübünde ve Portekiz milli takımında ilkonbir oyuncusu olan Meireles Fenerbahçe’de gayet güzel oynuyordu. Galatasaray maçında gördüğü karttan sonra hatalar yaptı. Oyuncuyu seversin sevmezsin ama oyuncu gitsin diye programlar yapanlar, oyuncuyu bilerek kart gördü diyenler, yok İtalya’ya gönderilmedi diye kırmızı kart gördü diyenler bunları nereden biliyorlar? Bunları nereden uyduruyorlar? Bu sorun kulübün sorunudur. Hiçbir takım oyuncusu hakkında bu kadar üstüne gidilmemiştir. Fenerbahçe’de ise Alex, Emre ve Meireles ile program kapatanlar var. Bir kez olsun futbolcuların insani yönlerini ele almadınız. Niyetiniz bozuk olduğu için olabilir mi?

Fenerbahçe üzerindeki kara bulutları dağıtıyor. Takım kendine güvenerek oynamaya başladı. Her hafta üzerine koyuyor. Bu gidişat birçok kişiyi rahatsız ediyor ki sürekli saha dışı olayları gündemde tutmaya çalışıyorlar. Sizin niyetinizi biliyoruz. Takım iyi oynadığında da kötü oynadığında da eleştiriyorsunuz. İyi niyetli olmadığınız buradan belli değil mi? Takım deplasmanlardan kazanarak dönüyor. Ligin ikinci sırasına yükselmiş, kimse bunu konuşmuyor. Yobo neden dönmemiş? Meireles neden kart görmüş? Volkan çok asabileşmiş. Bunlar sadece Fenerbahçe Spor Kulübünün bileceği işlerdir. Kimseyi ilgilendirmez! Herkesi ilgilendiren takımın oynadığı oyundur. Bunu eleştirebilirsin. Futbolcunun saha içindeki futbolunu tartışabilirsin. Eleştirmek çok normaldir. Bu işi yapanların işi bu değil mi zaten. Fakat oyuncuyu alıp yerden yere vurmak kimsenin haddi değildir.

Şampiyonlar liginde ülkemizi temsil edecek Galatasaray’a başarılar diliyorum. Umarım ilk maçta turu geçmeye yetecek skoru alır. Yine kader maçına çıkacak Fenerbahçe’de kendi sahasında, taraftarı olmasa da galip gelerek turu geçecektir. Bate bizim ayarımızda bir takım değil. Mutlaka elemeliyiz ki bu turu geçersek diğer turu geçeceğimizden eminim. Umarım iki takımımızda finale kadar gider. 

Yorumlar
TREND HABERLER