YAZARLAR

Souleymanou'nun maliyeti ne?

Souleymanou'nun maliyeti ne?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu soruyu neden sordum biliyor musunuz? Evet evet çok iyi biliyorsunuz. Burada amacım Souleymanou’ya iftira atmak ya da onu karalamak değil. Bu konunun onunla alakası yok. Konu tamamen Fenerbahçe ile alakalı. Diğer kulüpleri de bir o kadar ilgilendiren bir konu…

Geçen sene Fenerbahçe şampiyonluğa giderken her maçından sonra çıkıp rakip oyunculara şike damgası vuran, Fenerbahçe’yi rakip kalecileri satın almakla itham eden kulüp yöneticileri ve spor yazarları şu anda ne düşünüyorlar merak ediyorum. Bazılarına göre geçen sene maç satmayan kaleci kalmamıştı. Yine bazılarına göre rakip kalecilerin hepsi Fenerbahçe’den bilinçli gol yemişti.

Bu sene çok geriye gitmeye gerek yok. Kayserispor ile oynanan karşılaşmada Volkan’ın hatalı gol yediğini ima ederek Trabzonspor maçında da aynısı olacak mı diye insanları zan altında bırakmanın ne anlama geldiğini öğrenmeliler. Bu soru ile Trabzonspor maçında hata yapan kaleci Souleymanou maçın kaderini değiştirdi. Hatta yediği iki hatalı golün yanı sıra bir pozisyonda da topu bekletip rakibe çarpmasına neden oldu ki o top kaleye de gidebilirdi. Souleymanou yaşına rağmen iyi kalecidir. Trabzon maçında yediği hatalı goller tamamen kendi hatasından dolaydır ve kimse bunun altında bir art niyet aramamalıdır.

Diyeceğim şudur ki Fenerbahçe maçlarından sonra rakip kalecilere çamur atan zihniyet şimdi ne diyecek. Bu kez işin içinde Fenerbahçe yok. Fenerbahçe zaten ligin en çok gol atan takımı ve maçları gollü geçiyor. Attığı gollere de mutlaka bir şaibe aranıyor. Kimse yiğidin hakkını yiğide teslim etmiyor. Souleymanou hakkında ne yorum yapacaklar merak ediyorum ama adamın kabahati yok. Zaten onu kabahatli de bulmazlar. Fenerbahçe maçında bu golleri yeseydi bugünkü tüm manşetlerde o olurdu. Hatta Fener'e maç sattı bile derlerdi. Fenerbahçe’den gol yedi diye ne kaleciler gönderildi. Souleymanou geçen sene Cristian’ın attığı gol sonrasında da ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Bakalım bu kez onu kimler ve nasıl eleştirecekler.

Yorumlar
TREND HABERLER