DİĞER HABERLER

Spor camiasından 15 Temmuz mesajları

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde spor camiası şehitlere sahip çıktı.

Spor camiasından 15 Temmuz mesajları
Federasyonlar,  Süper Lig ve birçok alt ligde yer alan kulüpler resmi internet siteleri ile sosyal medya hesapları üzerinden darbe girişimini kınayan ve  demokrasiye sahip çıkan mesajlar yayımladı.
Spor camiasının 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında yayımladıkları mesajlar şöyle:
 
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU (TFF)
"15 Temmuzu unutmadık!"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in "15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız. Demokrasinin yanındayız" vurgusunda bulunduğu mesajı şöyle: "Bundan tam bir yıl önce, bir demokrasi zaferi, tarihte görülmemiş bir kahramanlık öyküsü yazıldı... Öyle bir öykü ki, tankın önüne bedenini atanların yazdığı, yüce Türk milletinin ikinci kurtuluş savaşıydı...
Ülkeyi bölmek, parçalamak, yok etmek isteyen içeride ve dışarıdaki hain emellere, bir toplum canı pahasına unutulmaz bir ders verdi...
15 Temmuz, 250 demokrasi şehidi, onlarca yaralı ve bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi felaketin eşiğinden dönen bu toplumun onur nişanı olarak tarih sayfalarında yerini aldı. Dik duruşuyla ülkeyi karanlıkların eşiğinden çıkartıp aydınlık bir Türkiye Cumhuriyeti'nin mevcudiyetini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı dünyaya örnek cesareti için de kutlamak gerekir. Şehitlerin kanıyla yazılan bu destanı Türk futbol ailesi olarak unutmadık, unutmayacağız...
Demokrasinin hep yanında durduk, yanında duracağız...
Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, şükran ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."
 
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU (TBF)
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: "Ülkemiz bir yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldıktan sonra doğusuyla batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle adeta tek vücut oldu. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkıp; milli iradeye, cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar bağlı olduğunu tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz gecesi demokrasi zaferi ile pekişen birlik ve beraberlik ruhumuzu; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, tüm siyasi partilerle birlikte yürütülen çalışmalarla gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yılın olayları bize bir kez daha göstermiştir ki terör ve şiddete verilecek tek cevap demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğüdür. Topraklarımıza ve milletimize karşı yapılan bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzün ülkemizin geleceğinin daim olmasında vesile olmasını dilerim"
 
TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU (TVF)
"15 Temmuz gecesi, demokrasiye inanmış olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, siyasi partilerimiz, milletvekillerimiz, askerimiz, polisimiz, sivil toplum örgütleri ve en önemlisi büyük bir kahramanlık gösteren halkımız, demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir.
Unutulmamalıdır ki bu ülkenin birlik ve beraberliğini tarihte kimse yıkamamış, bundan sonra da kimse yıkamayacaktır. Demokrasi Vazgeçilmezimizdir!"
 
TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU 
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar mesajında şu ifadelere yer verdi: "'Bu gece hainlere karşı kazanılmış en büyük zaferlerden biridir. Kenya'da Mizgin Ay'ın, burada da Yasemin ve Büşra Nur'un kazandıkları madalyaları kendi ifadeleriyle tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize adfediyoruz. İnşallah buradan döndüğümüzde de bu şampiyon olan sporcularımızın formalarını imzalı olarak tüm şehit ailelerine takdim edeceğiz."
 
TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU (TTF)
"Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun"
Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutluyor, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.
 
TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın mesajı şu şekilde: "Türk Devleti ve Türk Milleti'nin ezeli düşmanlarının devlette teşkilatlanmış maşaları eliyle icra ettiği Temmuz darbe kalkışmasının üzerinden bir yıl geçti. Bu süre zarfında gördük ki insanlıktan nasibini almamış FETÖ Terör Örgütü üyeleri, kendi menfaatleri uğruna gözlerini kırpmadan vatanına milletine ihanet etmekten geri durmadılar. Asıl bizi üzen durum ise binlerce yıldır kazandığı zaferlerle nam salmış, mübarek dinimiz İslam'ı dünyanın her köşesine yayma misyonunu şiar edinmiş, zalime cehennem mazluma cennet olan Mehmetçiğimiz, içimize sızan bu hainler yüzünden şanına kötü leke sürülmeye çalışılmış ancak Allah'ın izni ile kötü amaçlarına ulaşamamışlardır. 15 Temmuz'da şunu gördük ki; bu millet birlik ve beraberlik içerisinde olduğu sürece asla ve asla yıkılmayacaktır. Bir millet düşünün dünyanın en iyi silahlarının üzerine korkusuzca ölümünü bile düşünmeden koşarak gidiyor. Halka silah doğrultmuş elleri yine büyük bir erdemlilik göstererek "Gel teslim ol seni affedelim" diyerek merhamet ediyor. Diğer taraftan kaosa sürüklenmeye çalışılan ülkemizde o gece ne bir yağmalama nede herhangi bir şeye zarar verecek bir harekette bulunmadı. Türk milletinin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016'da tüm dünyaya millet olma dersini verdiğimiz Demokrasi Zaferi'mizdir. Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti'nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetelerin bir temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı bir destandır 15 Temmuz. Bizler o gece, demokrasimizi asla hainlerin eline bırakamazdık. Milletimizin refahını ve huzurunu, darbeyle başa geçmeyi düşünenlere terk edemezdik. İman gücümüz, millet olmanın verdiği inanç ve devlet büyüklerimizin verdiği güvenle sokakları darbecilere dar ederek, Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterdik. Bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. İnşallah bu millet bir daha böylesi hain darbe girişimiyle karşılaşmaz. Rabbim her zaman milletimizi ve vatanımızı tüm düşmanlarına karşı korusun."
 
FENERBAHÇE 
"Demokrasinin yanındayız"
 
GALATASARAY 
"Darbelerin karşısında, demokrasinin yanındayız"
 
BEŞİKTAŞ 
"15 Temmuz Şehitlerimize ve Gazilerimizi saygıyla anıyoruz"
 
TRABZONSPOR 
"Bize bu kara günü yaşatanları da unutmadık; unutmayacağız ve unutturmayacağız"
 
GÖZTEPE 
"Demokrasinin Yanındayız"
 
ATİKER KONYASPOR 
"Demokrasi Nöbetinde"
 
SİVASSPOR 
"15 Temmuz Şehitlerimize ve Gazilerimize Saygılarımızla"
 
ANTALYASPOR 
"15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz"
 
ALANYASPOR 
"Unutmadık, Tüm Şehit ve Gazilerimizi Rahmet ve sevgiyle anıyoruz"
 
GENÇLERBİRLİĞİ 
"Demokrasimize sahip çıkan şehitler ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum"
 
AKHİSAR BELEDİYESPOR "15 Temmuz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz"
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER