YEREL HABER

Sporcular ödülle teşvik edilecek

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında, derece alan sporculara başarıyı artırmak amacıyla ödül verilecek.

Sporcular ödülle teşvik edilecek
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında, derece alan sporculara başarıyı artırmak ve teşvik etmek amacıyla ödül verileceği bildirildi.
 
 
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, kentte sporun gelişimi için uygulamaya geçirdikleri projeler ve altyapısı süren sportif çalışmaları değerlendirdi.

2013 Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı Mersin'in sportif açıdan önemli bir altyapı ve potansiyele sahip olduğunu belirten Koç, bu potansiyeli harekete geçirmek için bir takım çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İl müdürü Koç, sporcu verimini artırmada yeni bir döneme geçtiklerini anlatarak, ''Bu kapsamda gerek Türkiye, gerekse Avrupa ve dünya şampiyonalarında derece alan sporcuları ödüllendireceğiz. Bu uygulama ile başarılı sporcuları taltif ederken, diğer sporcuları da teşvik edeceğiz'' dedi.

Öte yandan, antrenörlerin daha iyi çalışması ve sporcu verimini artırmak için üst kurul oluşturduklarını anlatan Koç, şöyle devam etti:

''Bu kurulda yer alan sportif eğitim uzmanları ve spor uzmanlarına antrenörlerimizi denetleme görevini verdik. Böylelikle antrenörleri daha aktif hale getirirken, kentin sportif açıdan kalkınmasını da sağlayacağız. Antrenörlerin kalitesini artırdığımız zaman inanıyorum ki, şampiyon sporcu çıkarmada daha etkin olacağız.''

 

-Ayın ve yılın en başarılı sporcuları seçilecek-

İbrahim İlhami Koç, yaptıkları araştırmada, Mersin'de son 5 yılda kulüp sayısı artarken sporcu sayısının ise düştüğünü tespit ettiklerini söyledi.

2007-2011 yılları arasında sporcu sayısındaki artışın yüzde 19 olduğunu, bunun da yıllık yüzde 4,5 civarında artışa tekabül ettiğini ifade eden Koç, ''Ancak, biz sporcu sayısındaki artıştan ziyade sporcuların niteliği ve başarısı açısından artışı hedefliyoruz'' diye konuştu.

 

Bu çerçevede internet ortamında sporcuları ve antrenörleri teşvik edici çalışmalar yapacaklarını anlatan Koç, şunları kaydetti:

''Yenilediğimiz kurumun resmi internet sitesi üzerinden her branşta ayın 'en'lerini belirleyeceğiz. Böylelikle Mersin sporuna internet sitesi üzerinden yön vereceğiz. Bunun için o ay da 'en başarılı' sporcuların listesini sitemizden yayınlayacağız. Ziyaretçilerimiz sanal ortamda oy kullanarak, ayın ve yılın 'en başarılı' sporcu ve antrenörlerini belirleyecek.''

2013 Akdeniz Oyunları hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğüne işaret eden il müdürü Koç, inşaatı devam eden tesislerin planlanan sürede tamamlanacağını iddia etti.

Koç ayrıca, Gaziantep'te 19-23 Ekim'de gerçekleştirilen Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası ile Kocaeli'de 16-20 Kasım'da gerçekleştirilen Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuları Tekvando İl Temsilcisi Mustafa Dolaş ve a

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER