SPOR GÜNDEMİ

Sporcularımızdan büyük başarı

Avrupa Kick Boks Şampiyona'sında mücadele eden Milli sporcularımız göğsümüzü kabarttı.

Sporcularımızdan büyük başarı
Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği tarafından düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Milli sporculardan Elif Sarı Güney, Ferhat Aslan ve Gözde Bayergi finale çıktı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan yarı final müsabakalarında, K1 (Tam temas) bayanlar 60 kiloda Elif Sarı Güney, İtalyan Teresa Parasporo'yu 3-0'la geçerken, aynı kategoride erkekler 75 kiloda ringe çıkan Ferhat Aslan, İtalyan Jacopo Scaringella'ya 3-0 üstünlük kurdu. K1 sınıfındaki bir diğer maçta ise bayanlar 60 kiloda mücadele eden Gözde Bayergi, Belaruslu Alena Muratava'yı 2-1 yendi. Üç sporcu da finalde altın madalya mücadelesi vermeye hak kazandı. 


Diğer yarı final maçlarında low kick (Alçak vuruş) bayanlar 48 kiloda Hülya Yurdusever, Rus rakibi Maria Krivoshapkina'ya, low kick bayanlar 52 kiloda da Zehra Gülgen, Fransız Lizzie Largilliere'ye aynı sonuçla 2-1 mağlup olarak şampiyonluk şansını yitirdi ve turnuvayı üçüncü tamamladı. 

Low kick bayanlar 56 kilo yarı final karşılaşmasında da son Avrupa şampiyonu Seda Duygu Aygün, İsveçli rakibi Kristin Skante'ye son rauntta yaptığı basit hatalarla 2-0 yenildi.

Low kick erkekler 81 kilo çeyrek final maçında ise ringe çıkan Serhat Değirmenci, Macar Ferenc Hossza'yı 3-0 mağlup ederek yarı finale çıkma başarısı gösterdi. 
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER