DİĞER HABERLER

Sporda sülük tartışması

Sakatlanan Dünya Şampiyonu Güreşçi Rıza Kayaalp, tedavisinde sülük kullanması, tıp dünyasını hareketlendirdi.

Sporda sülük tartışması

ATO Ankara Ticaret Odası Yönetim kurulu (ATO) başkanı Salih Bezci Dünya Şampiyonları Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ü yemekte ağırladı. Rio Olimpiyatları ve Ankara güreşi için neler yapılabilir konuları hakkında sohbet ederek öğle yemeği yediler.

Basına verilen fotoğrafların ardından Milli Güreşcilerimiz yaptıkları açıklamada "sülük" tedavisine karşı olmadıklarını ve Rio Olimpiyatlarında ,altın madalya alacaklarını ifade ederek şu açıklamalarda bulundular.

SAKATLIĞIM GEÇMEYİNCE "SÜLÜK" TEDAVİSİNE BAŞLADIM

2012 yılında kollarımda sakatlık vardı diyen Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2013 yılına kadar geçmedi diyerek şunları söyledi: "Ödem ve lift kopması var dediler ve bizde tedaviye başladık ancak, tedavi olamadım. Güreşte bu beni gerçekten çok zorluyordu. İki dakikadan sonra gücüm bitiyordu ve neredeyse kol kaslarım çalışmaz duruma geliyordu. Hastanede tedavi gördüm ama geçmedi sakatlığım. Yapacak bir şeyim yoktu ve moralim çok bazulmuştu. Performansımın çok düşmesine rağmen yinede şampiyonluklar kazanmıştım. Bir abimin tavsiyesi ile kollarıma "sülük" tedavisi yaptırdım ve anında bu tedavinin faydasını gördüm. İki yıldır bu tedaviyi yapıyorum. Kollarımda olsun, dizlerimde ve omuzlarımda olsun rahatlama oldu. Bu tedaviyi ağır sakatlıklarda değil rahatlamak için kullanıyorum. Her kampta yanımda götürüyorum ve artık arkadaşlarda kullanmaya başladı. Takım arkadaşlarım kampa gelince ilk olarak yanıma gelerek "sülük" varmı diye soruyorlar. İnsanlara faydalı olmaya çalışıyorum çünkü, çabuk çözüm oluyor. Tedavi olduğum hastanede bu sakatlık geçmeyince, sülükte bunu geçirince kısa zamanda insanlara da tavsiye etmeye başladım. Şu an tüm arkadaşlarım bunu kullanıyor ve fayda görüyorlar. Kısa zamanda ödem rahatsızlıklarına da çok çabuk etki gösteriyor. Bunu yapan anlıyor ve yeniden yaptırmak" diye konuştu.

Amed-Fenerbahçe maçı seyircisiz son dakika kararı

"SÜLÜK" DOKTORLARA RAKİP OLDU

Bu tedavinin ülkemizde ve dünyada yaygınlaşmakta olduğunu ifade eden Dünya Şampiyonu Kayaalp: "Gelişmiş ülkelerde artık sülük tedavi merkezleri açılmakta ve bu bilinen bir gerçek. Doktorlar ne der bilmiyorum ama, tabiki iyi birşeyler demez. Nedeni ise rakip, nasıl bir özel hastane diğerinin rakibi ise bu "sülükler'de" tabiki onlara rakip. Kullanmamak haksızlık olur çünkü, ödemleri çok kısa zamanda iyileştiriyor. Beni iyileştiriyorsa ayrıca neden kullanmayayım." dedi.

KAYAALP, MADALYA KOLEKSİYONUMDA TEK EKSİK OLİMPİYAT ALTIN MADALYASI

Tek eksiğim Olimpiyat altın madalya diyen Kayaalp, Hedefimiz herzaman birincilik kürsüsüne çıkmak ve bayrağımızı göndere çektirmek diyerek son olarak şu açıklamalarda bulundu: "Bu isteğimizi Taha ile birlikte devam ettirmek istiyoruz. Biz Taha ile son yıllarda gerekeni yapıyoruz ve üst üstte şampiyonluklar kazanıyoruz. İkimizinde hedefi Olimpiyat. İkimizinde Olimpiyat altın madalyası eksik. İnşallah Rio'da bunu alıp tamamlamak istiyoruz madalya koleksiyonumuzdaki Altınları. Bütün şampiyonalarda altın var ikimizinde tek olimpiyat altın altını eksik. İnşallah oda olacak, Biz ikimizde başarıyı yakalayıp gevşeyen sporcular değiliz. Biz artık kendimizi değil memleketimizi Ülkemizi düşünüyoruz. İkimizde bu yeteneklerimizi sadece kendimiz için değil, sporu bırakana kadar en iyisi olmak ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için bu yeteneklerimizi kullanmak zorundayız. Biz bunun farkındayız. İnşallah bu olimpiyat madalyasını bizde ülkemize kazandıracağız" diye konuştu.

TAHA AKGÜL: HENÜZ SAKATLIĞIM OLMADI AMA OLURSA BENDE "SÜLÜK" KULLANIRIM

Dünya Şampiyonu Milli Güreş Taha Akgül'de Sülük tartışmasına katılan bir başka sporcu oldu.

Akgül, "Sülük alternatif tıp. Bir çok arkadaşımız kullanıyor. Ben hiç denemedim ama herkes faydasının olduğunu söylüyor. Fizik tedaviden sonuç alamayan arkadaşlar çoğu arkadaşımız sülük tedavisini kullanıyor. Bana da önerenler oldu. Allah kaza bela vermesin. Sakatlık olduğu zaman denemek isterim. Şu ana kadar kullanmadım. Ama fizik tedaviden cevap alamadığımızda, alternatif tıp'a yöneliriz, Alternatif tıp'ın faydası olduğu kanıtlanmış. Sülüğün de faydalı olduğu kanıtlanmış. Ankara'da sülük tedavisi yapan yerler var. Tedavilerimizi kulüp doktorlarımızla birlikte uyguluyoruz. Bilimsel açıdan faydalı olduğu kanıtlanmış" dedi.

ÜLKEMİZ BİZDEN ALTIN MADALYA BEKLİYOR

Ülkemizin bizden başarı beklenmesi çok normal diye Taha Akgül, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Rıza ve Taha gittiği yerde şampiyon oluyor. Beklenti yükseliyor, sorumluluğumuz artıyor. Güreş daha önce en çok madalya çıkarttığımız branşımız. 28 tane altın madalyamız var. Yüzde 90 madalyamızı güreşten kazanmışız. Milletimizin ata sporundan beklentisi yüksek. Rio Olimpiyatlarında bu beklentinin farkındayız. İnşallah biz ağır siklette iki altın madalya sözü veriyoruz. Milletimiz bize dua etsinler, tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. 2016'da üzerimize düşen görevi yapıp, altın madalyaların getireceğiz." ifadelerine yer verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER