SPOR GÜNDEMİ

Suat Kılıç'dan <font color='#FF0000'>kulüplere gözdağı!</font>

Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu Tasarısının, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki toplantıda veto edilmesinin asla söz konusu olmadığını açıkladı.

Suat Kılıç'dan <font color='#FF0000'>kulüplere gözdağı!</font>

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanunu Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısının, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki toplantıda kulüp yöneticileri tarafından veto edilmesinin asla söz konusu olmadığını söyledi.

Kılıç, konuyla ilgili değişik kurullar tarafından çalışılan taslak, metinler olduğununu dile getirerek, şunları söyledi:

''Geçtiğimiz günlerde medyaya intikal eden biçimi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısının, Kulüpler Birliği Vakfı'ndaki toplantıda kulüp yöneticileri tarafından veto edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değil. Biz henüz bir tasarıyı kamuoyuna mal etmiş değiliz. Kaldı ki bu kanunu çıkarmak konusunda tek taraflı, aceleci bir tavır içinde olsak, Bakanlık olarak böyle bir tasarıyı Kulüpler Birliği Vakfı'nda tartışmaya açmayız. Bakanlar Kurulunda imzaya açarız. TBMM'deki komisyonda geçirir, genel kurula indirir, görüşülmesini ve yasalaşmasını sağlar, yürürlüğe sokarız. Bu gibi önemli kanunlar, mevzuat çalışmaları genelde içerikten ve gerçeklikten yoksun haberlerin gölgesinde yokluğa mahkum olur.''

''Kulüplerin Maliye'ye ve SGK'ya borçları var''

Bakan Suat Kılıç, kulüplerin yüksek miktarda Maliye ve SGK'ya prim borçlarının olduğunu söylerek şunları ifade etti:


''Kulüplerin yüksek miktarlarda transferlerden ve harcamalardan doğan borçları var. Bütün bunları, eğer Türk futbolunu ve sporunu batırmayacak şekilde yönetilebilir hale dönüştürmek istiyorsak, adresin çıktığı yer; Kulüpler Yasası'nın, Türkiye'de artık hukuk sistemimize dahil edilmesidir''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER