SPOR GÜNDEMİ

Suat Kılıç'tan anlamlı ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, beraberindeki Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jagues Rogge ile görüştü..

Suat  Kılıç'tan anlamlı ziyaret
IOC'nin İsviçre'nin Lozan kentindeki merkezinde gerçekleşen nezaket ziyaretinde Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki mesajını da başkan Rogge'a iletti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kılıç, ''Beşinci kez adayız ve bu kez Olimpiyat ve Paralimpk Oyunları İstanbul'a kazandırmak için etik kurallar çerçevesinde gereken tüm hamleleri yapmaya hazırız. Başta insan kaynakları ve finansman olmak üzere tüm imkanlar İstanbul kentinin kullanımına tahsis edilmiş durumdadır. Olimpiyatın İstanbul'a gelmesini bölgemizde yeni bir barış ve medeniyet hamlesi olarak değerlendiriyoruz'' içerikli ilk mesajı Rogge'a aktardı.

Başbakan Erdoğan'ın, başkan Rogge'a iletilen ikinci mesajında ise ata sporu güreşin 2020 olimpiyatlarından çıkarılmaması isteği yer aldı.

Başbakan Erdoğan'ın, ''Güreş sporu Olimpiyat Oyunları'nın ilk branşlarındandır. Londra 2012'de, 26 ülke bu branştan madalya kazandı. Güreşin Olimpik bir branş olarak kalması arzumuzdur. Aksi halde büyük bir kitleyi etkileyecek bir süreç yaşanacaktır'' mesajı da Bakan Kılıç aracılığı ile olimpiyat komitesine iletildi.

-2020 Olimpiyat Oyunları-

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı İstanbul'a kazandırmak için uğraş veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, İstanbul'un oyunlar için yaptığı hazırlıklardan ayrıntılarıyla bahsetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yapılan adaylık başvurusunun ardından İstanbul'un olimpiyatlara evsahipliği yapması yolunda hükümet desteğinin artarak sürdüğünü ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

''2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın İstanbul'da yapılması için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tüm imkanlarını seferber etti. Daha önce başlayan ve 2013 yılında başlatılması planlanan 150 milyon yolcu kapasiteli havaalanı, Olimpik Park'ta yapılacak 3 bin yatak kapasiteli hastane, 3'üncü Boğaz Köprüsü, Kanal-İstanbul, Marmaray ve Boğaziçi Tüp Geçit Projeleri olimpiyat köyünün 1. etabı olan 5 bin yatak kapasiteli öğrenci yurdu gibi artı değer taşıyan projeleri ayrıntılarıyla anlattık.''

-Rogge: ''Güreş için süreç bitmiş değil''-

IOC Başkanı Jagues Rogge, olimpiyatlardan çıkarılması için karar alınan güreş branşıyla ilgili sürecin bitmediğini söyledi.

Rogge, 2020 Olimpiyatları'ndan güreşin çıkarılmasına yönelik teklifle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ''Güreş için henüz herşey bitmedi. 7 branş değerlendirmesi sürüyor. Son sözü söylemek için henüz erken. Eylül ayında Buenos Aires kentinde nihai karar verilecek'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER