FUTBOL

Süper Lig ekiplerinin takım değerleri

Spor Toto Süper Lig, takımların yaptığı birbirinden yıldız transferleriyle sezona merhaba derken, transfermark'ın yaptığı son takım değeri güncellemesi sonucunda sürpriz sonuçlar ortaya çıktı.

Süper Lig ekiplerinin takım değerleri - Sayfa 1

Spor Toto Süper Lig, takımların yaptığı birbirinden yıldız transferleriyle sezona merhaba derken, transfermark'ın yaptığı son takım değeri güncellemesi sonucunda sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. İşte Süper Lig'de piyasa değeri düşen ve yükselen takımlar:

Süper Lig ekiplerinin takım değerleri - Sayfa 2

BEŞİKTAŞ Transferde kadrosuna Pepe, Negredo ve Lens gibi yıldızları katan son iki yılın şampiyonu Beşiktaş'ın piyasaya değerini 3 Milyon Euro artırarak 126.1 milyon euroya yükseltti. Beşiktaş'ta 5 futbolcunun değerinde artış yaşanırken, 6 oyuncunun değerinde değişiklik yaşanmadı. 17 futbolcunun değerinde ise düşüş yaşandı. Siyah beyazlılarda Anderson Talisca 13 milyon euro ile takımın en değerli oyuncusu durumunda. Talisca'nın ardından Oğuzhan Özyakup, Medel ve Gökhan Töre ise 12'şer milyon euro ile en değerli oyuncular durumunda. Son haftalardaki müthiş performansı ve golleriyle öne çıkan Cenk Tosun'un piyasa değeri ise 9 milyon euro olarak belirlenmiş.

Süper Lig ekiplerinin takım değerleri - Sayfa 3

GALATASARAY Bu sezon şampiyonluk için kadrosunun tamamına yakınını yenileyen Galatasaray, Feghouli, Belhanda, Maicçon, Fernando, Gomis, Denayer, Ndiaye gibi önemli yıldızları kadrosuna kattı. Bu kadar yıldız transferine rağmen Galatasaray'ın takım değeri 21,34 milyon euro düşüşle 112,60 milyon euroya geriledi. Sarı kırmızılıların hiçbir futbolcunun değerinde artış yaşanmaması dikkat çekerken, 16 futbolcunun piyasa değerinde düşüş yaşandı. 12 futbolcu ise değerini korudu. Galasaray'da en değerli oyuncusu ise 12 milyon euro Sofiane Feghouli oldu. Feghouli'yi 11 milyon euro ile Muslera, 10 milyon euro ile Fernando ve 9 milyon euro değerle Belhanda takip ediyor.

Süper Lig ekiplerinin takım değerleri - Sayfa 4

FENERBAHÇE Ligin bir başka şampiyonluk adayı Fenerbahçe'de kadrosunu Valbuena, Giuliano, Soldado, Jansen, Isla, Neto ve Kameni gibi yıldızlarla takviye etti. Sarı lacivertlilerin takım değeri ise 2,32 milyon euroluk bir düşüşle 102,95 milyon euro oldu. Sarı lacivertlilerde 19 futbolcunun değerinde azalma oldu. 3 futbolcunun değeri yükselirken, 6 futbolcunun ise değeri değişmedi. Fenerbançe'nin en değerli futbolcusu 13 milyon euro ile Hollandalı golcü Vincent Jansen olurken, Jansen'i, 9 milyon euro ile Giuliano ve 8 milyon euroluk değerle Josef de Souza takip etti.