SÜPER LİG

Süper Lig Eto'o'ya hafif geldi

Antalyaspor'un Kamerunlu futbolcusu Samuel Eto'o, Spor Toto Süper Lig'de kendini buldu

Süper Lig Eto'o'ya hafif geldi

Son olarak Galatasaray karşısında bir gol atıp, bir de asist yapan Samuel Eto'o, Spor Toto Süper Lig'de kaydettiği 10 golle, son üç sezondaki en iyi performansına henüz 12. haftada ulaşmayı başardı.

Dünya futbolunun adından en çok bahsedilen oyuncularından olan Samuel Eto'o, Real Madrid, Mallorca, Barcelona, Inter'deki kariyerinin ardından transfer olduğu Rus takımı Anzhi Makhachkala'da iki sezon oynadı.

Galatasaray Antalyaspor maçının sonucu ve özeti

Eto'o, Anzhi Makhachkala'daki ikinci yılı olan 2012-2013 sezonunda 25 maçta 10 gol atarken, 2013-2014 sezonunda Chelsea'ye transfer oldu. Eto'o, Premier ligde 21 maçta 9 gol atıp 5 de asist yaptı. Kamerunlu futbolcu, Avrupa kupalarında ise 8 maçta 3 gol atıp, 2 de asist gerçekleştirdi. Daha sonra Everton'a transfer olan Eto'o, burada da ligde çıktığı 12 maçta 3 gol kaydetti ve bir asist gerçekleştirdi. Eto'o, Avrupa kupalarında ise 4 maçta bir gol ve bir asistle mücadele etti. 

Everton macerasının ardından devre arasında İtalyan takımı Sampdoria'ya giden yıldız futbolcu, buradaki performansıyla hayal kırıklığı yaşattı. 18 maçta sadece 2 gol atabilen Kamerunlu oyuncu daha sonra Spor Toto Süper Lig'in yeni takımı Antalyaspor'la anlaştı.

Özel maçlarda lige hazır bir görüntü sergileyemeyen Eto'o, buna karşın ligin ilk 12 haftasında rakip fileleri 10 kez sarsarak, takımına 14 puan kazandırdı. Eto'o, karşılaşmalarda iki de asist yaptı.

Kamerunlu futbolcu, şimdiden son üç sezonun en iyi gol istatistiğine yakalarken, ligde de gol krallığında lider durumda bulunuyor.

- Eto'o'un golleri
Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir karşısında 50 ve 64. dakikalarda attığı 2 golle takımını 3-2'lik galibiyete taşıyan Kamerunlu futbolcu, ligin ikinci haftasında 3-1 kazandıkları Gençlerbirliği maçında da takımın üçüncü golünü kaydetti.

Dördüncü haftada sahalarında karşılaştıkları Eskişehirspor'un ağlarına iki gol atarak, takımının sahadan 2-0 galip ayrılmasını sağlayan Eto'o, 8. haftada deplasmanda karşılaştıkları Bursaspor'a 56. dakikada attığı golle, kırmızı-beyazlıları galibiyete taşıyan isimlerin başında yer aldı.

Eto'o, 9. haftada sahalarında Beşiktaş'a 5-1 ve 10. haftada deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenildikleri karşılaşmalarda golleri atan isim oldu.

Ligin 11. haftasında Kayserispor'un ağlarını bir kez havalandıran yıldız futbolcu, takımının sahadan puanla ayrılmasını sağladı. Eto'o, 12. haftada Galatasaray'la deplasmanda 3-3 berabere kaldıkları maçta takımının ikinci golüne imzasını attı.

- Gollerin yarısından fazlası Eto'o'dan
Antalyaspor'un bu sezon attığı gollerin yarısından fazlasını Eto'o kaydetti.

Kırmızı-beyazlılar, 12 haftada rakip fileleri 19 kez havalandırırken, Kamerunlu futbolcu bunların 10'unu (yüzde 52,6) rakip filelere gönderdi. Eto'o'nun attığı 10 golün 4'ü penaltılardan geldi.

- İlk 12 hafta maçları
Antalyaspor'un ligin ilk 12 haftasında oynadığı maçlar, aldığı sonuçlar ve gollerini atan oyuncular şöyle:

Maç Sonuç Goller
1.Medipol Başakşehir-Antalyaspor 2 - 3 Emrah Başsan,Eto'o (2)
2.Antalyaspor-Gençlerbirliği 3 - 1 Lazarevic, Mbilla, Eto'o
3.Fenerbahçe-Antalyaspor 2 - 1 Gusmao
4.Antalyaspor-Eskişehirspor 2 - 0 Eto'o (2)
5.Çaykur Rizespor-Antalyaspor 5 - 1 Emrah Başsan
6.Antalyaspor-Medicana Sivasspor 1 - 1 Lazarevic
7.Antalyaspor-Kasımpaşa 0 - 0  
8.Bursaspor-Antalyaspor 0 - 2 Eto'o, Emrah Başsan
9.Antalyaspor-Beşiktaş 1 - 5 Eto'o
10.Akhisar Belediyespor-Antalyaspor 2 - 1 Eto'o
11.Antalyaspor-Kayserispor 1 - 1 Eto'o
12.Galatasaray-Antalyaspor 3 - 3 Sezer Badur, Eto'o, Mbilla

- "Sonuçtan mutluyuz"
Antalyaspor Basın Sözcüsü Hasan Ali Ceylan, yaptığı açıklamada, Antalyaspor'un dünkü Galatasaray deplasmanında çok iyi mücadele ettiğini ifade etti.

Tempolu bir futbol oynadıklarını ifade eden Ceylan, "Sahada karşılaşmadan galibiyetle dönmek için mücadele eden bir takım vardı. Her geriye düştüğümüzde rakibi yakalamamız bunun göstergesiydi. Takımın mücadelesinden ve sonuçtan mutluyuz. Antalyaspor bu şekilde oynamaya devam ettiği müddetçe ligi çok iyi yerlerde bitirecektir" dedi.

Ceylan, Eto'o'nun dünkü karşılaşmada bir gol bir asistlik performansla oynadığını anımsatarak, Mbilla'nın da son dakikalarda attığı golle üzerine düşeni yaptığını kaydetti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER