FUTBOL

Süper Lig'de haftanın öne çıkanları...

Çetin geçen bir hafta daha geride kalırken mücadelelerde öne çıkanlar ve ayrıntılar ise çok konuşulacak cinstendi. İşte o detaylar...

Süper Lig'de haftanın öne çıkanları... - Sayfa 1

Çetin geçen bir hafta daha geride kalırken mücadelelerde öne çıkanlar ve ayrıntılar ise çok konuşulacak cinstendi. İşte o detaylar...

Süper Lig'de haftanın öne çıkanları... - Sayfa 2

MAÇA ALTYAPI DAMGASI! YUSUF 'UZAKTAN' YAZICI! Trabzonspor evinde Yusuf Yazıcı'nın attığı golle Bursaspor'u 1-0'la geçti. Maça ise damga vuran bir detay vardı... Oyuncu altyapılarındaki zenginlik ile fark yaratan öne çıkan iki takımın sahaya sürdüğü genç futbolcuların şans bulması dikkat çekti. Ev sahibi Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür, Bursaspor'da ise Furkan Soyalp, Ertuğrul Ersoy ve Kubilay Kanatsızkuş altyapıdan A Takım'a yükselen oyuncular olarak sahada ter döktü. Öte yandan sezon başından bu yana 16 lig maçında görev yapan ve maçın tek golünü atarak takımına 3 puanı getiren Yusuf Yazıcı, jeneriklik bir gole imza attı. Bursaspor file bekçisi Harun'un sadece seyrettiği bu goldeki 117 kilometre hızla ağları bulan harika vuruş, tribünleri ve maçı izleyen seyircileri adeta mest etti.

Süper Lig'de haftanın öne çıkanları... - Sayfa 3

ÇALIMBAY MUCİZESİ! ŞAMPİYONLUK 'FIRTINA'SI... Çalımbay göreve geldiğinde Trabzonspor 8 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet almış, 17 gol atarken, kalesinde 21 gol görmüştü. Puanı ise sadece 9'du. Ufukta düşme hattı görünmüştü. Çalımbaylı Trabzonspor 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. 15 gol attı, 6 gol yedi. Bursaspor'u 1-0 yenen Trabzonspor, ligde 6 yıl sonra uzun bir galibiyet serisi yakaladı. Ligde 232 hafta sonra 5 maçlık galibiyet serisi almayı başaran Karadeniz ekibi, en son 82 puan topladığı 2010-2011 sezonunda uzun süreli galibiyet serisi yakalamıştı. Fırtına, gösterdiği bu çıkışla da şampiyonluk yarışına dahil oldu.

Süper Lig'de haftanın öne çıkanları... - Sayfa 4

ALANYA SON DAKİKADA... KRAL SUSKUN DÖNDÜ! Ligde oynadığı son 4 karşılaşmada kazanamayan Aytemiz Alanyaspor, son olarak Sivasspor'la da 90+4'te bulduğu golle maçı 1-1 tamamladı ve yenilgiden son anda kurtuldu. 16 maç sonunda 18 puan toplayan ve ilk 10'un dışında kalan Akdeniz ekibinde Geçen sezon Süper Lig'in gol kralı olan Vagner Love, bu sezona da iyi başlamıştı. Forma giydiği ilk 7 maçta 7 gol 2 asistle oynayan Vagner Love, ligde son olarak 12. haftada oynanan Yeni Malatyaspor maçında gol atmıştı. 19 Kasım'dan bu yana forma giyemeyen Brezilyalı golcü, sakatlık dönüşünde oynadığı Sivasspor maçında suskun kaldı. Vagner Love'ın toplamda 9 golü 3 asisti bulunuyor.