SÜPER LİG

Süper Lig'e damga vuruyorlar!

Süper Lig'de yürürlüğe giren, seyircisiz maçlarda boy gösteren kadın taraftarların ilgisi her geçen gün artıyor.

Süper Lig'e damga vuruyorlar!
Spor Toto Süper Lig'de yürürlüğe giren, seyircisiz maçlarda boy gösteren kadın taraftarların ilgisi her geçen gün artıyor. Ceza nedeniyle değil, takımlarına destek olmak için yarışıyorlar.. 
 
Türkiye ve dünyada futbol dendiğinde erkeksporunun akla geldiği dönem bitiyor. Lig TV tarafından hazırlanan Spor Toto Süper Lig ilk 7 hafta izlenme oranları, kadın izleyicilerin futbola olan artan ilgisinin kanıtı niteliğinde.

Futbol, yalnızca erkeklerin takip ettiği bir spor dalı olmaktan çıkıyor. Son dönemde tuttukları takımı stadyumlarda coşkuyla destekleyen kadın taraftarların, televizyon ekranlarında da maçları takip etme oranı hızla artıyor. Lig TV tarafından hazırlanan, izlenme oranlarına ilişkin araştırmanın sonuçları da kadınların futbola olan artan ilgisini kanıtlıyor.

Haftalık olarak 2 bin kişiyle yürütülen görüşmeler doğrultusunda hazırlanan araştırmaya göre, Spor Toto Süper Lig karşılaşmaları, ilk 7 hafta içerisinde 15 yaş ve üzeri yaklaşık 15 milyon futbolsever tarafından takip edildi. Lig'in ilk hafta heyecanını ekranlardan takip eden toplam izleyicinin yüzde 30'luk kısmını oluşturan kadınlar, 7. hafta sonuçlarına göre azalmayan ilgi ile lig heyecanına ortak olmaya devam ediyor.

Karşılaşmaları televizyon ekranlarından takip eden kadın taraftarlar, yüzde 58'lik bir oran ile bu heyecanı kendi evlerinde yaşamayı tercih ediyor.

Yalnızca kadın ve çocuk taraftarlara açık karşılaşmalarda, stadyumları doldurarak taraftar coşkusunu en üst seviyede tutmayı başaran kadınlar, pek çok farklı spor dalında olduğu gibi futbolda da etkisini her geçen gün daha fazla hissettireceğinin sinyallerini veriyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk 7 haftasında Türkiye genelinde en çok izlenen maçlar; 

1. Hafta
Galatasaray – Kasımpaşa

2. Hafta
Beşiktaş – Galatasaray

3.Hafta
Galatasaray – Bursaspor

4.Hafta
Fenerbahçe – Mersin İdman Yurdu

5. Hafta
Fenerbahçe - Trabzonspor

6.Hafta
Orduspor – Galatasaray

7.Hafta
Fenerbahçe - Beşiktaş 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER