BURSASPOR

Süper Lig'in açılışında galip Bursaspor

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu ilk maçında Bursaspor deplasmanda Adanaspor'u 2-1 mağlup etti.

Süper Lig'in açılışında galip Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'de Adanaspor ile Bursaspor arasındaki 2016-2017 sezonunun açılış maçında gülen taraf Bursaspor oldu.

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu ilk maçında Adanaspor ile Bursaspor karşılaştı. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'ndaki mücadelenin ilk yarısında Adanaspor sahada üstün olan taraftı. Sağlı-sollu ataklarla rakibini ablukaya alan Süper Lig'in yeni ekibi, 24'te Renan'ın golüyle öne geçti.

Turuncu-Beyazlılar, golden sonra da ataklarını sürdürse de Gueye ile inanılmaz bir gol pozisyonundan yararlanamayınca 45 dakika tek golle sona erdi. İkinci yarıya ise Bursaspor iyi başladı. 57. dakikada kornerden yapılan ortaya arka direkte iyi yükselen Ertuğrul'un kafası ağlarla buluştu ve durum 1-1 oldu.

82'de Aziz Behich'in müthiş hareketleri sonrası ceza sahasına yaptığı ortada Batalla kafayı vurdu ve Bursaspor'u deplasmanda öne geçirdi: 1-2.

İlerleyen dakikalarda Adanaspor girdiği pozisyonları gole çeviremedi ve Bursaspor 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Adanaspor: 1 - Bursaspor: 2

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Hakemler: Halil Umut Meler, Erdinç Sezertam, Cevdet Kömürcüoğlu

Adanaspor: Hayrullah Mert Akyüz, Ousmane, Magaye, Canberk Dilaver, Tevfik Altındağ, Digao, Cem Özdemir, Renan Diniz, Koman, Ronei, Bekir Yılmaz

Bursaspor: Harun Tekin, Serdar Kurtuluş, İsmail Konuk, Bilal Kısa, Merter Yüce, Jorquera, Batalla, Necid, Aziz Eraltay, Ertuğrul Ersoy, Del Valle

Gol: Dk. 24 Renan Diniz (Adanaspor)  Ertuğrul 57' Batalla 82' (Bursaspor)

Bursaspor

MAÇTAN NOTLAR

Adanaspor, 12 yıl aradan sonra yükseldiği Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında, Bursaspor'u konuk etti. Turuncu-beyazlılar, 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda, sezonun ilk maçına taraftarları önünde çıktı. Taraftarlar, stadın büyük bölümünü doldururken, Adanaspor'da dün yolların ayrıldığı teknik direktör Engin İpekoğlu yerine altyapı sorumlusu Eyüp Arın görev yaptı.

YENİ TRANSFERLER

Adanaspor'un yeni transferlerinden, Bekir Yılmaz, Ousmane, Digao, Renan Diniz, Ronei, Vlagyimir Koman da ilk 11'de yer alarak, ilk kez resmi maça çıktı. Bursaspor'da ise sezon öncesi transfer edilen Serdar Kurtuluş, Bilal Kısa, İsmail Konuk, Merter Yüce, Del Valle ilk 11'de forma şansı buldu.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Futbolcular sahaya "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" yazılı pankartla çıktı. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Adanaspor tribünlerinde, "Hasret bitti sevdan bitmedi" ile "Döndük dönüşü olmayan yollardan" ifadeleri yer alan çeşitli pankartlar açıldı. Maçı Bursaspor taraftarları da kendilerine ayrılan kuzey kale arkasında izledi. Yaklaşık 250 taraftar takımlarını destekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER