YAZARLAR

Taraftar değil, düşman!!!

Taraftar değil, düşman!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Öyle bir noktaya gelindi ki iyi günleri hayal edemiyorum. 3 Temmuz itibari ile gelişen süreç ve gelinen noktaya baktığımız zaman artık bazı olayların çok derin izler bırakacağını düşünüyorum. İddianamede yer alan 8 takımın adını zikretmeyen ve sadece Fenerbahçe endeksli yürütülen şike iddialarında işler iyiye gitmiyor.

Takımlarda ne yapacaklarını, ne diyeceklerini şaşırmış durumdalar. Fenerbahçe Şampiyonlar ligine gönderilmediği gün, “bende suç olduğunu düşünüyorsun ki göndermiyorsun, o halde gerekeni yap ve beni tedbirli olarak düşür” demişti. Sonrasında kadrosunda kayıplar yaşadı. Yeni transferleri ise bu sebeplerden dolayı beklemede. Ne olup biteceği belli olmadığı için Sow transferi bile açıklanamadı.

Aynı şekilde Avrupa’da mücadele eden Beşiktaş ve Trabzonspor içinde gelecek parlak görünmüyor. Eğer ki ceza alırlarsa Uefa tarafından daha büyük cezaların gelebileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe TFF tarafından gönderilmeyerek cezalandırıldı ama TFF ceza verirse Uefa tarafından ceza almayacak. Çünkü Şampiyonlar ligine gönderilmeyerek zaten olmayan cezasını peşinen çekmiş oldu. Bu halde ceza almaz ise Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmediği bir yıl, TFF tarafından gönderilmesi gerekmez mi?

Taraftarlar sosyal medya üzerinden yorum yaparken inanın kin ve nefret ile yorum yapıyor. Rakip takımın adı zikredildiğinde edilen küfürler ve hakaretlerin haddi hesabı yok. Burada bile bende dahil yazar arkadaşlarımız yazdıkları yazılara bakılmaksızın sadece tuttuğu takımlar yüzünden hakarete maruz kalmıyorlar mı? Bu kin ve nefret nereye kadar devam edecek? Taraftarın geldiği şu durumu düzeltmek için TFF mutlaka adımlar atmalı. Süreci hızlandırmalı ve ne olacaksa olmalı. Sürecin uzaması yaşananların sıcaklığını korumasına neden oluyor. İnsanlar artık futbol konuşmak yerine birbirinin tuttuğu takımlara göre arkadaşlık yapıyor. Bu durum düzemezse Playoff maçlarının nasıl oynanacağını merak ediyorum. Özellikle daha duruşma bile olmadan, 1 seferlik küme düşürme olmasın, eksi puan cezası verilsin, kupa el değiştirsin gibi söylemlerin ortamı germekten başka bir şey değildir. Zamanlama olarak maçların oynandığı bir dönemde ceza vermek yanlıştır.

Maçlar başlamadan ceza vermeleri gerekirdi. Madem beklediniz, bırakın maçlar bitsin, sezon sonunda ne ceza verecekseniz verin. Lig yarışında verilen emekleri boşa çıkartmak etik değil. Geçen sezon suçlu gördüğün takımları düşürmedin, bu sezon oynattın ve bu sezon vereceğin ceza ortamı gerecektir. Ayrıca bu cezaların bu sezonu kapsaması takımların iki yılına mal olacaktır. Bu sürecin en az hasarla atlatılmasını ve kulüplerin aklanmasını temenni ediyorum.

https://twitter.com/#!/muhmed83
Yorumlar
TREND HABERLER