YAZARLAR

Taraftarı kaz olarak görenler!!!

Taraftarı kaz olarak görenler!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Taraftar nedir?

Sevdiği renkler uğruna karşılıksız sevmek değil midir?

Kimi zaman eve gelecek misafirini maç için Hayır diyebilmektir.

Kimi zaman kız arkadaşınla buluşmayı ertelemek onu ihmal etmektir.

Kimi zaman eşini, çoluk çocuğunu gözü yolda bekletmek demektir.

Kimi zaman iş yerinden kaytarmak demektir.

Tüm bunların karşılığında hayatta hep kaybetmeyi göze almaktır. Elimize avucumuza ne geçiyor. Kazandığında bir anlık mutluluktan başka kocaman bir hiç…

Futbolcular saha içerisinde mücadele eder, tartışır, kavga eder. Stat dışında ise taraftar belki de arkadaşını bıçaklar. Futbolcular maç sonu birbirine sarılır ve belki de aynı evde kalırlar. Biz ise sevdiklerimizle belki de sırf bu yüzden ömür boyu konuşmayız. Derdimiz ne? Futbol, Basketbol, Voleybol ve diğer branşların amacı spor yapmak, sevinmek, mutlu olmak değil mi? Neden mutlu olmayı denemiyoruz? Hep kavga hep gürültü. Böyle giderse ileriki yıllarda iş çığırından çıkacak. İnşallah bir an önce farkına varılır ve büyük hatadan dönülür.

Gelelim Yönetimlerin taraftarları nasıl gördüklerine. Fenerbahçe yönetimi her fırsatta arkasında olan taraftarını yaptıkları ile karşısına aldı. Vaslui karşılaşması sıkıntılı geçti, hemen Krasiç ve Yobo açıklandı. Madem bu oyuncuları alacaktın. Üç kuruşun hesabını yaparken turu geçemiyordun. Ardından rakip Spartak Moskova karşısında korkak futbol ile elendin. Aykut Kocaman ve Alex problemi taraftarı ikiye böldü. Neticede yine bir son dakika transferi yaparak Raul Meireles transferini yapıyorsun. Demezler mi madem paran var neden elemelerden önce almıyorsun? Her hezimetin ardından transfer yaparak taraftarı saf yerine koymak neyin nesi? Bu taraftar her türlü desteği verdi. Kombineyse kombine, formaysa forma, biletse bilet, destekse destek… Siz taraftarı parası çok olan yenilsek bile her türlü yolarız diye gördüğünüz sürece başarı gelmez. Bundan sonra hezimet oldukça transfer yapacak mısınız? Taraftarın duygularının ne kadar incitildiğinin farkına ne zaman varacaksınız? Bu taraftar ne yıldız istiyor, nede vaatler. Bu taraftar sahada mücadele eden bir takım görmek istiyor. Kulübünün kurumsallaşmasını istiyor. Tesisleşmenin artmasını, altyapıya önem verilmesini istiyor. Tesisler ve diğer branşlarla ilgili kimse laf etmez. Gayet olumlu işler yapılıyor. Fakat tüm olup bitenlerin şahısların tekelinde olması gerçekten üzücü bir durum. Kişiler her zaman hata yapabilir. Bir kişi hata yaptığı zaman camianın tamamı bu hatanın içinde yer alıyorsa kararların toplu şekilde alınması daha sağlıklı olacaktır.

Raul Meireler transferi gerçekten çok iyi bir transfer. Özellikle Mehmet Topal ile iyi bir uyum sağlarlarsa orta saha sorunu biter. Kanatlar ve forvet sıkıntısı zaten yok. Elimizdeki stoperlerin tamamı milli oyuncular. Bu takımın en büyük sıkıntısı olan Alex meselesinin çözülmesi ve bir an önce futbol oynamaya başlaması gerekmektedir. Ayrıca Aykut Kocaman’ı çok sevdiğimi ama Fenerbahçe’ye iyi futbol oynatmadığını söylemeliyim. Hatta son maçlarda kızıp twitter üzerinden istifaya bile çağırdım. Aykut Kocaman’ın çok paslı oyun sistemini bende seviyorum ama bu pas trafiğini rakip sahada yapmalıyız. Kendi sahamızda pas yapmanın zararlarını daha önce çok gördük. Sürekli kaleciye bir pas alışkanlığı oluştu. Bu tür paslarda hatayı yanında getiriyor. Oyunu ileriye doğru oynamalı ve gerektiği an değişiklik yapılmalı. Kısacası Fenerbahçe şu anki görüntüsünden kurtulmalıdır.

Yorumlar
TREND HABERLER