YAZARLAR

Taraftarlığa mola veriyorum!!!

Taraftarlığa mola veriyorum!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ben anaokuluna giderken yani 6 yaşındayken üniformamın üzerinde Fenerbahçe logosu vardı. Şu anda 29 yaşındayım ve 23 yıldır Fenerbahçe’liyim. Çok maçlar izledik, üzüldük, sevindik ve yeri geldi ağladık. Kimi zaman dediler sen Konya’lısın niye Fenerbahçe’yi tutuyorsun? Konyalıyım ve Konyaspor’u da sonuna kadar desteklerim ama ben Fenerbahçe’liyim. Bu gerçeği saklayamam. Birçok Anadolu şehrinde ben sadece şehrimin takımını tutarım diyenlerin Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarındaki hal ve tutumlarına bakın. Herkesin içinde bir renk sevdası vardır. Bu üç kulüp Türkiye’nin mihenk taşlarındandır.

Aziz Yıldırım döneminde Galatasaray şampiyonluklarının çok olması onun adına başarısızlıktır. Takıma birçok tesis kazandırmıştır. Kendisine teşekkür ediyorum. Kurumsallık anlamında katkı sağladı diye düşünülse de ben kurumsallıktan ziyade hükümdarlık zihniyetini oturttuğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe’de transferi de Aziz Yıldırım yapıyor. Kadroyu da o oluşturuyor. İşine gelmeyen adamı kadroya aldırmıyor. İşine gelmeyeni kovuyor. Görüş ayrılığına düştüğü başarılı yöneticileri de tek tek yolluyor. Bu bir kurumsallık göstergesi değildir. Bu tamamen Aziz Yıldırım’ın tüm kararları tek başına alma arzusudur.

Görüyoruz takıma yeni oyuncular alınıyor. Takımın Teknik Direktör’ü yok. Transferler yapıldıktan sonra açıklanacağını söylüyorlar. O takıma gelecek hocada biraz haysiyet ve onur varsa yapılan transferler hakkında kendi yorumunu yapmalıdır. Hoca belli değil ama yönetim transfer yapıyor. Bu saçmalık başka hangi takımda görülebilir?

Takımın zor günler geçirdiği bir süreç vardı. Hepimiz takımımızı destekledik. Asla şahısların destekçisi olmadık. Süreçte şahıslar üzerinden oynanmak istenen oyunu da elimizden geldiğince açıkladık. Kimileri Aziz Yıldırım’cı dedi, kimileri düşmanı ilan etti. Yani ne yorum yaparsanız yapın sizi birileri hep eleştirdi. Takım Şampiyonlar Ligine gönderilmedi. Fenerbahçe bir yıl şampiyonlar ligine katılmazsa ceza almaz denildi. Yöneticilerimiz suçumuz varsa bizi düşürün dedi. Kimse cesaret edemedi. Fenerbahçe CAS davası açtı ve bu iş bizim namusumuzdur denildi. CAS davası geri çekildi. Ne oldu?

Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman sürekli istifalarla gündeme geldi. İkisi de takımdan ayrılıp gidemediler. Aykut Kocaman başarılı olarak görülüyor olsa da bana göre oynattığı futbol son derece kötüydü. Hiçbir taraftar maçlarda rahat maç izleyemedi. Her maç kahır, her maç stres doluydu. Başkan Aziz Yıldırım’da aynı şekilde başarısızlıklarını hep bomba transfer yapacağım açıklamaları ile milleti oyaladı.

Bu yıl vaat ettiği bomba transferler nerede?

Hangi aldığı oyuncu için yer yerinden oynadı?

Uefa ile olan süreç ile ilgili neden bilgi vermiyorsunuz?

Yaptığınız transferler Uefa tarafından ceza geleceğinin göstergesi anlamına mı geliyor?

Kulüp yöneticileri ve avukatları neden hiçbir açıklama yapmıyor?

Yapacağınız basın toplantısını neden iptal ettiniz? İptal etmenizde Uefa ya da TFF’nin faktörü var mı?

Ben iyi bir Fenerbahçe’liyim. Bu yönetim devam ettikçe kendimi sadece izleyici statüsüne çekiyorum. Taraftarlık konusunda mola hakkımı kullanıyorum. Takımımı destekliyorum ama Fenerbahçe yönetimi ve zihniyeti değişmedikçe onlar hakkında hiçbir fikir beyan etmeyeceğim. Ne zaman onlar gitti, ne zaman zihniyet değişti, işte o zaman taraftar gibi destek vermeye devam edeceğim.

Takımımız birilerinin oyuncağı olamaz!

Fenerbahçe bir kişinin kararları ile yönetilemez!

Fenerbahçe sadece lig şampiyonluğu için kadro kuramaz!

Fenerbahçe sadece Galatasaray maçlarını kazanmaya endekslenemez!

Fenerbahçe taraftarı her yıl başkanı tarafından vaatlerle kandırılamaz!

Bu senaryoya her yıl şahit olan ve hala Aziz Yıldırım’ı destekleyenlerin de Fenerbahçe’liliklerini sorgulamaları gerekir.

Sizin için kendi kendinize şu soruyu sormanızı istiyorum.

Aziz Yıldırım mı öncelikli yoksa Fenerbahçe’mi? 

Yorumlar
TREND HABERLER