YAZARLAR

Tebrikler Beşiktaş

3 puanlı sistemde 3.kez 40 puan barajını aşan Beşiktaş şüphesizki şampiyonluğun en büyük adayı. Ligin sonlarına doğru açılması beklenen Vodafone Arena’da şampiyonluk coşkusu yaşamak nasip olurmu görücez

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Gittiği her takımda ayağa paslarla oynatıp, top hakimiyetini elinde bulundurmayı seven Aykut Kocaman’dan, büyük beklentileri vardı Fenerbahçe’lilerin. Beşiktaş’ın olası puan kaybında Fenerbahçe ilk yarıyı lider bitirme fırsatı olacaktı. Maçta, bu beklentiler karşılık bulacakmış gibi başladı. Beşiktaş klasikleşmiş 4-2-3-1 dizilişi ile sahadaydı ama bir farkla. Gökhan ve Q7 uzun süre sonra birlikte ilk 11 deydi. Şöyle yukardan kadroya bakınca Beşiktaş’ın 5 forvet orjinli oyuncusu aynı anda sahadaydı. Buda ne yaptığını bilen, pas oyununda başarılı Konyaspor için bir fırsattı. İlk 20 dk genelde Gökhan’da yardım etmeyince,  İsmail’in kanadını kullandılar ve hatta 14.dkda Bajiç’in enfes şutu ile direkten dönen bir pozisyon yakaladılar. 20-25 arası Q7 ve Gökhan kanat değişirince oyunda dengelendi. Ve bir daha maç sonuna kadar rakibine hiç ümit vermedi Beşiktaş.

İkinci yarı ilk 5 dk Konyaspor diş göstermek istedi  belki ama ilk hızlı hücumda golu bulan Beşiktaş, Aykut Hoca’nın tabiri ile Konyaspor’un elektiriğini kesti. Q7 iyi oynuyor olmasına rağmen, anlamsız bir şekilde sarı kart görünce Şenol Hoca defansif yönü daha kuvvetli Olcay’ı aldı oyuna. Olcay’ın topa ilk dokunduğu pozisyonda Gomez’in golünün asisti olunca maçta bi yerde bitmiş oldu. Sonrasında Gökhan ve Kerim güzel golleri coşkulu taraftara yılbaşı hediyesi niteliğindeydi.

İlk yarının bitimi itibari ile gördük ki; Şampiyonluk için SAHA İÇİNDE gerekli bir çok  argümana sahip Beşiktaş. Kaliteli futbolcular, tecrübeli teknik heyet, çağdaş yöneticiler, ve muhteşem taraftar. Tek eksik Stadyum. İlk yarı itibari ile deplasman performansı  göz kamaştırdı ama burda dikkaten kaçan çok önemli bir nüans var. Gittiği 8 deplasman içinde Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor yoktu. Herzaman ligin ikinci yarıları daha çetin mücadelelere sahne olur. Beşiktaş şampiyonluk için oyununu bir tık daha üste çıkarmalı. Bulduğu gol pozisyonlarında daha dikkatli davranmalı. Kaleyi daha kaliteli bir isme emanet edip Veli ve Tolgay’ı da takıma monte etmeli.

3 puanlı sistemde 3.kez 40 puan barajını aşan Beşiktaş şüphesizki şampiyonluğun en büyük adayı. Ligin sonlarına doğru açılması beklenen Vodafone Arena’da şampiyonluk coşkusu yaşamak nasip olurmu görücez ama şimdiye kadarki performansı ile TEBRİKLER BEŞİKTAŞ…

 

Yorumlar
TREND HABERLER