YAZARLAR

Tebrikler G.Saray, teşekkürler Trabzon

Tebrikler G.Saray, teşekkürler Trabzon

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Öncelikle bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray’ı tebrik ederek başlamak istiyorum. Fenerbahçe’den beklediğimiz futbol bu değildi. İlk defa bir derbide Fenerbahçe’yi bu kadar mahkûm oynarken gördüm. Pozisyonsuz bir ilk yarı, ikinci yarı bir iki pozisyon dışında cılız ataklar ve Alex’in attığı gol vardı. Bu saydıklarım Fenerbahçe cephesinden baktığınızda gördüklerinizdi.

Galatasaray cephesinden baktığınızda ise mükemmel bir 25 dakika, sonrasında oyun ortadayken gelen goller ve birbirinden net kaçan pozisyonlar. Büyük bir hezimeti Volkan önledi. Volkan’ın çabalarını Bilica boşa çıkardı. Elmander çok formdaydı ve Galatasaray’da kötü oynadı diyebileceğimiz kimse yoktu.

İnanın izlerken Galatasaraylılar ne denli keyif aldılarsa Fenerbahçeliler de o kadar sıkıldı. Çünkü karşılıklı pozisyonların olduğu bir derbi değildi. Sürekli saldıran bir Galatasaray ve sahasına kapanmış bir Fenerbahçe vardı. Bu takımda oynamayı asla hak etmeyen Selçuk Şahin, Bilica gibi her sezon yazmaktan bıkıp usandığımız adamlar hala bu takımda oynuyor. Fenerbahçe son haftalarda kötü oynuyordu, birlik beraberlik görüntüsünden uzaklaşıyordu derken bu maç artık güçlerin tükendiğinin işareti oldu. O kadar moral bozukluğu, Kulüp ile TFF ve Uefa arasında olan gerginlik, Başkan ve yöneticilerin içerde olmaları futbolcularında artık tükendiğini gösteriyor. Fenerbahçe bu mağlubiyeti unutarak gelecek maçları tehlikeye atmamalı. Bu maçı unutmalı.

Galatasaray ise bu galibiyeti sıradan bir lig galibiyeti gibi görmeli ve aldanmamalıdır. Bu maçta ortaya koymuş oldukları oyun çok iyiydi. Her ne kadar Fenerbahçe rakibinin işini kolaylaştırsa da bu onların galibiyetinin önüne geçemez.

Şampiyonlar ligindeki temsilcimiz Trabzonspor ise İnter’in oyununa geldi. Trabzonspor’u yenemeyen İnter yediği golle gruplardan çıkmamıza engel oldu. Yoluna Avrupa liginde devam edecek Trabzonspor belki biraz teselli buldu. Şampiyonlar Ligine oranla biraz daha kolay diyebileceğimiz bu lig belki temsilcimiz açısından da hayırlı olacaktır. Yine de gruplarda göstermiş olduğu başarılı performansından ötürü teşekkürü hak ediyorlar.

Türklerin Türklerden başka dostu yoktur. Fenerbahçe şampiyonlar ligine gönderilmedi yerine Trabzonspor gitti. Trabzonspor’u sonuna kadar desteklemeliyiz. Bırakın işin aslı ile yargı uğraşsın. Biz Türk takımlarımızın yanında olalım. Zaten Avrupa’da her yıl hüsran yaşıyoruz. Gerek kulüp bazında gerekse milli takımlar bazında iyi değiliz. Yabancı takımlara karşı bari tek yürek olalım. Birbirimizi takımlarımızdan ötürü ayırmayalım. İşte o zaman futbol anlayışımız düzelir.

Yorumlar
TREND HABERLER