YAZARLAR

Tek ünite kan ile 'kan değişimi' olmaz!

Tek ünite kan ile 'kan değişimi' olmaz!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor için kupadaki maçları kazanmak önemliydi, güzeldi ama aynı görüntüyü ligde görmek son zamanlarda hayal olmuştu. Kardemir Karabük maçında tamamen dökülen bir takımın Elazığspor deplasmanında ne yapacağı merak konusuydu.

Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta maçında Sanica Boru Elazığspor'a konuk olan Trabzonspor mücadeleden 3-1 mağlup ayrılınca bordo mavili ekibin teknik direktörü Şenol Güneş maçın ardından aldığı şok kararı açıkladı.

Maçın ardından Lig TV'ye verdiği röportajda Trabzonspor'da bir kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda sorumluluğu üzerine aldığını belirten Şenol Güneş görevinden istifa ettiğini söyledi.

Müstafi Teknik Direktör Şenol Güneş, Lig TV'ye yaptığı açıklamada "Taraftarımızdan özür diliyorum. Oyuncularıma da başarılar diliyorum. Ben şu andan itibaren de Trabzonspor'un daha iyi olacağını düşünüyorum. Takımın ne fiziksel ne teknik taktik olarak sorunu yok, sadece duygusal kırılmaları var. Bu da benim sorumluluğum. Dolayısıyla bu sorumluğu taşıyan biri olarak üzgün olmaktan başka şey söyleyemiyorum. Bir kan değişikliğinin yararlı olacağını düşünüyorum. Hem oyuncularımız, hem taraftarlarımız, hem yönetim Trabzonspor'u sahiplenerek, aynı kadro ile çok daha üst sıralarda yer alacağını düşünüyorum. Ben en doğrusunun benim ayrılmam olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yaptığı açıklamada, deplasmanda 3-1 kaybedilen, Sanica Boru Elazığspor maçı sonrasında istifa ettiğini açıklayan teknik direktör Şenol Güneş ile telefonla görüştüğünü belirterek, ''Maçın ardından beni arayarak istifasını söyledi. Kan değişikliği lazım dedi, ben de 'peki' dedim. Yapacak bir şey yok'' diye konuştu.

Konuşmalara baktığımızda istifa etmesi konusunda Sadri Şener ve Şenol Güneş'in birlikte karar verdikleri anlaşılıyor. İstifa açıklaması daha soğumadan,takımı yönetecek olan yeni hocanın isminin açıklanması bunu gösteriyor.

Bana göre sezon sonuna kadar sonuçlar ne olursa olsun ister başkanlık düzeyinde ister teknik direktörlük görevlerinde istifa olmamalıydı. Sezon sonunda olağanüstü kongre'ye gidilirdi. Yönetime talipli olanlar varsa onlar yönetime gelir,yoksa mevcut yönetimde revizyon yapılarak yola devam edilebilirdi. Ancak olan oldu istifa gerçekleşti, yeni hoca'nın ismi açıklandı. 

Ne surette olursa olsun istifa mekanizması ile hareket edilmeliydi. Mademki edildi esas istifa etmesi gereken yönetim kurulu olmalıydı. Sezon ortası gelmiş Şenol Güneş istifa ediyor. "Bu kulübü daha fazla  yönetemiyoruz, transferi beceremiyoruz,  oyuncuları Trabzon'da tutamıyoruz,bizden bu kadar " demiyorlar da istifanın tek taraflı bir karar olduğunu ifade ederek, istifayı kabul ediyorlar.

 

Kan değişiminin gerekli olduğunu söylüyorlar. Fakat tek ünite kan değişimi ile hasta iyi olmayabilir! Şayet kan değişimi gerekiyorsa bu değişiklik kısmı olmamalı. Bir ünite kanın cana can verdiğini, hayat kurtardığını biliyoruz. Ancak hasta ağır ise yani operasyon gerekiyorsa bir  ünite kan ile "kan değişimi" olmaz.  Vücuttaki kanın tamamen yenilenmesi için komple kan değişiminin gerekli olduğu kanaatindeyim.


Şenol Güneş, Trabzon için eski hoca değil, eskimeyen hocadır

Şenol Güneş milli takım hocaları performansları açısından değerlendirilse, belki de en başarılı teknik direktördür. Ancak kulüp performansı için son zamanlarda aynı şeyi söylemek güç. Zira; Şenol Güneş'in kendisinin de belirttiği gibi takımın bulunduğu yer ortada. Bu sene 4 sezonun en düşük puan ortalamasına ulaşan Güneş, 19 lig maçında 6 galibiyet, 9 beraberlik , 7 mağlubiyet aldı, maç başına 1.24 puan topladığı biliniyor. 

Ancak Trabzon'la 4 sezon geçiren Şenol Güneş, toplam 149 maça çıkarken, 72 galibiyet aldı. 34 maçtan mağlubiyetle ayrılan Güneş, görev aldığı süre boyunca 2009-10 sezonunda Türkiye Kupası'nı, 2010-11 sezonunda da Süper Kupa'yı kazandı. Şampiyonlar Ligi grubunda 3. olarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam ettiğini de elbette unutmamalıyız.

Tolunay Kafkas, oyunculuğu kadar, hoca olarak ta Trabzon da başarılı olmalı

Sahada hırslı saha dışında ise  efendi kişiliğiyle hatırlanan ve rakibin taraftarlarının bile kendisine büyük saygı duyduğu genç ve yetenekli yerli teknik direktörlerimizden Tolunay Kafkas,başarılı bir spor kariyerine sahip.

Türkiye Milli Futbol Takımı formasını 35 maçta giymiş olan Tolunay Kafkas,Özellikle kariyerinin en parlak dönemlerini Trabzonspor'da geçirmiştir. Dolayısıyla kulübü ve kenti yakından tanıyor olması bir avantaj olabilir. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER