YAZARLAR

Terim’e 2 öneri

Yaşadığı rüşvet skandalı yüzünden FİFA başkan adaylığına dahi izin verilmeyen Platini’nin kişisel kararıyla, Fransa’ya verilen 2016 Avrupa şampiyonası, yaşanan üzücü olaylar sebebi ile iyice tartışmalı hale geldi.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Yaşadığı rüşvet skandalı yüzünden FİFA başkan adaylığına dahi izin verilmeyen Platini’nin  kişisel kararıyla, Fransa’ya verilen 2016 Avrupa şampiyonası, yaşanan üzücü olaylar sebebi ile iyice tartışmalı hale geldi. Belçika-İspanya maçı dışında, Almanya-Hollanda maçınında güvenlik sebebiyle iptal edilmesi şimiden Euro 2016’ya gölge düşürüyor..

Şimdiden bir öngörüde bulunursak; Euro 2016’da gruptan çıkmalıyız ve çeyrek final bizim adımıza sürpriz olmamalı. Yarı final ve ötesi ise kesinlikle önemli bir başarı olur...

Gelelim bizim maçımıza; Ülke puanını arttırmaktan başka hiçbir faydası olmayan Katar maçının ardından, yakın tarihinin en kötü dönemini yaşayan Yunanistan ile nerdeyse pozisyonsuz bir maç geçirdik. Fatih hoca zorunluluktan olsa gerek savunma hattında tamamen değişikliğe gitti. M.Topal-Ahmet ikilisi savunma tandeminde nerdeyse hatasız oynadılar. İsmail, abisi İbrahim Üzülmez gibi isabetsiz  ortalar yapsada enerjisi ile iyi bir oyun çıkardı diyebiliriz. Orta sahada Selçuk’un yokluğunu hissettik. Arda, Oğuzhan, Hakan üçlüsü çok verimli sayılmazlardı. Olcay biraz daha yetenekli olsa belki cezasahası içine sokmayı başardığımız birkaç toptan pozisyon veya gol çıkarabilirdik. Cenk Tosun etkisiz görünsede,rakip defansta iki kişiyi kendine bağlamayı başardı. Gökhan ve Ozan iyi oyun çıkardılar ve ilk 11’de olmaları gerektiği mesajını birkez daha verdiler Fatih Terim’e.

İlk 15 dk.dan sonra aslında oyunu elimize aldık. Özellikle 15-30, 45-60 ve 80-90 dakikalar arası iyi bir baskı kurduk rakip üzerinde. Dikkat edilmesi gereken husus  bu dakikalarda, istememize rağmen, efor sarfetmemize rağmen skor bulamamış olmamız.  

Bu maçtan çıkarmamız gereken iki önemli sonuç var;

1. Takımın kalecisi, kaptanı belli ama golcününde adını koymak lazım ve eğer bu saatten sonra oyuncu devşirmeyeceksek bu kesinlikle Cenk Tosun olmalı.

2. Milli takımlar bir günde kurulmuyor,yakaladığımız bu jenerasyonu korumalı ve birbirlerine daha çok alışmalarını sağlamalıyız. Yani Fatih hoca yeni arayışları bırakmalı, artık kafa karıştırmaya gerek yok!

Euro 2016 gruplarındaki son 4 maçı baz alırsak, Milli takımlar düzeyinde en iyi futbolu oynayan ilk 8 takım içinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Dolayısıyla şimdiden bir öngörüde bulunursak; Euro 2016’da gruptan çıkmalıyız ve çeyrek final bizim adımıza sürpriz olmamalı. Yarı final ve ötesi ise kesinlikle önemli bir başarı olur..

Yorumlar
TREND HABERLER