YAZARLAR

TFF yönetimi istifa açıklaması yapmalıydı!

TFF yönetimi istifa açıklaması yapmalıydı!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
A Milli Takım'ın EURO 2016 eleme grubunda aldığı sonuçlar spor kamuoyunda ümitsizliğe yol açtı milli hezimetin bir bedeli olmalı, TFF ve sorumlular istifa etmeli.

Türkiye Futbol Federasyonu, milli takıma, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e ve Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik eleştiriler üzerine bir açıklama yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonun Fatih Terim açıklaması yöneticilerinin sallanan koltuklarının endişesi açıklamasıdır. Çünkü alınan başarısız sonuçlar karşısında Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in istifa etmesi halinde sıranın kendilerine geleceğini bilmektedirler.

Çünkü Fatih Terim, reformist bir sistem oluşturmak ve başarıyı uzun vadeli kılacak adımlar atmak için şaşaalı bir imza töreniyle A Milli Takım'ın başına getirilmişti. 2014 Dünya Kupasına gidemeyişimizin ardından hedefler EURO 2016'ya yöneldi ve 2008 yılından bu yana katılamadığımız uluslararası turnuvalarda 8 yıl aradan sonra bizde bu turnuvalarda varız diye duyurulmuştu. Ama bırakın var olmayı daha grubun dibinde kaldık.

Örneğin; ilk iki maçta sıfır puan çekerek büyük hayal kırıklığına uğradık. Deplasmanda İzlanda'ya hiç kimsenin beklemediği derecede kötü bir futbol sonucu 3-0 yenildik. Ardından sahamızda Çek Cumhuriyeti'ni ağırladık ve 'telafi' etmeye niyetlendik. Ancak Saraçoğlu'ndan da 2-1'lik mağlubiyet sonucu boynumuz bükük ayrıldık. Bir bunların üzerine Letonya ile deplasmanda karşılaştık 1-1 berabere kalarak şeref puanı elde edebildik. Yani elemelerin 3 maçıyla tam anlamıyla yere serildik. Bundan sonraki 7 karşılaşmanın formalite maçları olmaktan öteye geçemeyeceği gün gibi ortada.

A Milli Takım piyasa değeri olarak 3 ülkenin takımına denk ama futboluyla sıfır çekiyor!

Sonuç itibari ile işin realitesine bakıldığında, FIFA dünya sıralamasındaki yeri 34. sırada olan ve toplam piyasa değeri 41,33 milyon Euro olan İzlanda, 28. sırada olan ve toplam piyasa değeri 70,75 milyon Euro olan Çek cumhuriyeti, 99. sıra ve toplam piyasa değeri sadece 27,95 milyon € olan Letonya ile aynı kategoride 38. sırada (oda eski teknik direktör Şenol Güneş'in yönetimiyle ) yükselen ve 151.30 milyon Euro'luk piyasa değerine sahip olan Türkiye, grubunda karşılaştığı 3 ülke takımının toplamından daha fazla piyasa değerine sahip olmasına rağmen aldığı başarısız sonuçlarla grubun dibinde kalmıştır!

Bir diğer açıklama ile; İzlanda, Çek cumhuriyeti ve Letonya milli takımlarının toplam piyasa değeri 140.03 Milyon Euro iken Türkiye Milli takımının tek başına toplam piyasa değeri 151.30 Milyon Euro dur. Yani grubundaki rakiplerinin üçünden bile daha yüksek meblağlarda olmasına rağmen futbol ve sonuç olarak çok aşağıdadır.

Nitekim ortada olan bu başarısızlığın elbette ki bir yığın sebebi olabilir. Ancak bunların büyük bir bölümü genel futbol düzenimizle alakalıda olabilir. Çünkü asrın şike olayı olarak nitelenen futbolumuzu kirletenlere yönelik 3 Temmuz süreciyle ilgili olarak neler yaşandığını ve kimlerin talimatla TFF yönetimine seçildiğini hepimiz az-çok biliyoruz. İstifa etmesi gerekenler var ama heyhat istifa etmek yerine ortak hedeflerimizi öne sürerek ".....eskisinden daha yüksek bir şevk ve heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyorlar.

İstifa mekanizması harekete geçirilmeli

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kuruluş hedefi ve vizyonu doğrultusunda mevcut yönetimin ülke futbolunu yükseltemiyorsa, spor politikası ve uluslararası platformdaki yerine katkı sağlayamıyorsa vakit geç olmadan istifa edilmeli.

"Türkiye Futbol Federasyonu olarak ülkemizde futbolun sorunlarının bilincindeyiz" "Futbolun uzun süredir devam eden sorunlarının kısa zamanda çözüme kavuşmasını beklemenin çok da gerçekçi bir yaklaşım olmadığını bir kez daha vurgulamak isteriz." diyenler spor kamuoyunu ne zannediyor?

TFF yetkilileri hangi sorunlardan ve hangi kısa zamandan bahsediyorlar. Başarısızlık karşısında işi pişkinliğe vermeye gerek yok, istifa mekanizması diye bir şey var. Başarılı olamadık yönetimden çekilelim diyecekleri yerde topu taca atıyorlar.

Ayrıca Fatih Terim'de boşu boşuna sinirlenip ceketini yedek kulübesine fırlatıp atacağına bence alıp gitmeli!

Yorumlar
TREND HABERLER